PORAST KRIMINALITETA NA LABINŠTINI: Jedna osoba u godinu dana počinila čak 147 kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala!

PORAST KRIMINALITETA NA LABINŠTINI: Jedna osoba u godinu dana počinila čak 147 kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala!

16.9.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Podnoseći izvješće o stanju sigurnosti na području Labina u prošloj godini, zamjenik načelnice Policijske postaje Labin Oliver Bošnjak na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća rekao da je prošle godine evidentirano 247 kaznenih djela, što je u odnosu na 2020. godinu povećanje za čak 144,55 posto.

Taj veliki rast treba zahvaliti jednoj osobi koja je sama počinila čak 147 kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, uglavnom zbog krivotvorenja službenih isprava i dokumenata.

Ukupno su u ovoj domeni zabilježena 162 kaznena djela. U usporedbi s dva takva djela u 2020. godini porast u području gospodarskog kriminaliteta iznosi čak osam tisuća posto.

Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela razriješeno ih je 230 ili 93,12 posto. Naknadnim otkrivanjem počinitelja razriješena su još dva kaznena djela iz prethodnih godina.

Prekršaja javnog reda i mira bilo je 3,1 posto manje u odnosu na 2020. godinu, a prekršaja iz ostalih zakona 27,5 posto.

Opći kriminalitet, u što se ubrajaju krađe i provale, bio je manji za pet posto.

Sigurnosno stanje ocijenjeno je zadovoljavajućim jer nisu zabilježeni sigurnosno-rizični događaji koji bi svojim posljedicama i intenzitetom u većoj mjeri ugrožavali sigurnost građana i imovine.


BRANKO  BIOČIĆ


kriminal kriminalitet labin pp labin statistika