[POP-UP FILM 2016. ] U petak 7. listopada prva Večer autorskog filma u Gradskoj knjižnici Labin

[POP-UP FILM 2016. ] U petak 7. listopada prva Večer autorskog filma u Gradskoj knjižnici Labin

6.10.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Udruga PUT, uz financijsku podršku Grada Labina, u listopadu organizira ciklus projekcija hrvatkog autorskog filma. Ciklus donosi recentne domaće filmove (igrane, dokumentarne i animirane) i priliku za razgovor s autorom o ideji i produkciji filma te općenito o filmskoj umjetnosti.  

 

Prva večer autorskog filma održati će se u petak 7. listopada s početkom u 20,00 sati u Gradskoj knjižnici Labin, a ugostiti će mladu redateljicu Mateu Šarić i komediju "Lako pokojnima". 

 

Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a gostovao je na raznim festivali među kojima su Dani hrvatskog filma 2015., Festival mediteranskog filma Split 2015., Postira Seaside Film Festival, Screen od the green (Zagreb), Tuzla film festival i drugi.

Ulaz je besplatan.

 

O autorici

Mate Šarić je redateljica, scenaristica i fotografkinja, rođena u Šibeniku 1988. godine, a trenutačno živi na relaciji Rijeka-Zagreb. 2011. godine završava BA studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a 2016. godine završava MA studij medijske umjetnosti i prakse (smjer fotografija) na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Filmografija mlade redateljice uključuje nekoliko kratkih filmova: Svi smo mi različiti, Neboderi Rijeke, Lako pokojnima, Napad admirala Pisanija na Šibenik, Kuga u Šibeniku, I moj grad će biti sretan, Čuvari tišine i A jugo će, te rad na dokumentarnom serijalu ‘Velikani u sjeni''.

 
O filmu  Lako pokojnima, 20''Ive zarađuje čisteći i ukrašavajući grobove pokojnika čije obitelji i potomci žive u inozemstvu. Ali grobove uređuje samo kada zna da će obitelji doći. Sve se zakomplicira kada se na groblju nađe član obitelji pokojnice kojeg Ive tada nije očekivao. 

 

Režija Matea Šarić Scenarij Ivana Vuković Producentica Julia Martinović Kamera Tomislav Sutlar Montaža Karla Folnović Uloge Siniša Popović, Anđelko Babačić, Ivan Šupe, Jasminka Antić, Nola Lozić, Jakov Bilić.

 

 


 

PR

 

 

udruga put večer autorskog fima film gradska knjižnica labin