Poplava u zgradi općine Raša -šteta se utvrđuje

Poplava u zgradi općine Raša -šteta se utvrđuje

21.8.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Sjedište Općine Raša na središnjem mjesnom trgu poplavilo je u noći sa subote na nedjelju zbog puknuća cijevi u zidu u toaletu na prvom katu, potvrdio nam je načelnik Josip Knapić. Voda se proširila cijelim krilom zgrade, vijećnicom i kancelarijama u prizemlju te kuhinjom u suterenu. Visina materijalne štete tek će se utvrditi.

U vijećnici prijeti urušavanje vodom natopljenog dijela stropa sačinjenog od gipsanih ploča, strahuju općinari. Stradao je i laminatni pod te dio namještaja i arhive dokumenata; oštećeni su kompjutori, televizor i drugi elektronski uređaji.

I općinske službenice spoznale su, eto silom prilika, sve čari radne nedjelje: zatekli smo ih kako oboružane spužvama i kantama, dok je sa stropova još uvijek dobrano kapalo, pokušavaju ublažiti štetu i barem donekle ukloniti tragove poplave.

- Iz susjednog marketa ujutro su me obavijestili da iz općinske zgrade izlazi voda. Mislio sam da se zezaju! Cijelo je prizemlje plivalo. Propisno sam se prestrašio!, ispričao nam je Knapić.

Nada se da će štetu pokriti iz police osiguranja koju su, kako veli, sklopili za ovakve slučajeve. (I. RADIĆ)

šteta poplava pino knapić raša