Ponuda cvijeća u Labinu uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Ponuda cvijeća u Labinu uoči blagdana  Svih svetih i Dušnog dana

29.10.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U Labinu je ponuda cvijeća i aranžmana jako bogata. Nude se lončanice, rezano cvijeće, aranžmani od krizantema, tradicionalnog nadgrobnog cvijeća, koji su, kako saznajemo od trgovaca, i ove godine najpopularnije. Osim od krizantema, nude se aranžmani od špina, margareta, ruža i ostalog cvijeća te suhi aranžmani. Posebnost u ponudi na nekim prodajnim mjestima su maštoviti aranžmani izrađeni od šumskih plodova, te sve popularnije, krizanteme u teglama (multiflore).

Cvijeće se u Labinu prodaje na gradskoj tržnici, pred tržnicom, u trgovini na Gradskom groblju, a velika ponuda može se pronaći i kod privatnih uzgajivača cvijeća, koji svoju robu nude pred grobljem, kao i u cvjećarnama u gradu i svim većim trgovačkim centrima.

 

 

Ponuda je velika i različita, isto kao i cijene. Lončanice se u nekim trgovačkim centrima mogu pronaći već od 15 kuna. Za rezano cvijeće morat ćete izdvojiti od osam kuna za "špinu" pa do 11 kuna za "beker".

Za desetak kuna mogu se kupiti rezane Margarete ili Eleonore. Najskuplji su razni aranžmani kojima se cijena kreće od 55, pa sve do 200 kuna, ovisno o vrsti cvijeća i veličini. Bogat asortiman lončanica krizantema i multiflora raznih boja i veličina, nudi se i u trgovini odmah do gradskog groblja po vrlo povoljnim cijenama, koje se kreću već od 10 pa do 60 kuna.

 

 

 

dušni dan blagdan svih svetih krizanteme cvijeće blagdan