Ponovno dobra atmosfera u labinskoj Sportskoj dvorani: Umag - Mladi rudar 24:26

Ponovno dobra atmosfera u labinskoj  Sportskoj dvorani: Umag - Mladi rudar 24:26

23.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U sjajnom ambijentu dvorane SŠ Mate Blažina u srijedu navečer su rukometaši "Mladog rudara" zasluženo pobijedili momčad "Umaga". Odličnom igrom u obrani Labinjani su stvorili ključnu prednost, a u napadačkom dijelu, za razliku od "Umaga", imali su raspoložene Prskala u prvom dijelu te Isanovića i Erstića u drugom dijelu, što je na kraju rezultiralo ostankom bodova u Labinu.

Rukometaši "Umaga" su tri gola prednosti držali su sve do 11. minute, a onda slijedi pet "crnih" umaških minuta u kojima su promašili dva sedmerca, uz još dvije obrane Slipčevića, što je bilo dovoljno Labinjanima da preko odličnog Prskala preokrenu rezultat i serijom od 5:0 odu na "plus 2" (5:7).
Početkom drugog dijela igralo se "gol za gol", a umaški rukometaši imali su priliku da prednost odvedu na svoju stranu, ali su u situaciji kad su imali igrača više na parketu primili čak dva pogotka, pa su Labinjani u 44. minuti pobjegli na "plus 4" (16:20) golom Isanovića.

Umaški rukometaši potom ponovno stižu na "minus 2" (19:21) i tada slijedi ključni trenutak susreta. U razdoblju od 47. do 57. minute, naime, umaški rukometaši ne postižu niti jedan pogodak, a Labinjani tri, od kojih ponovno čak dva s igračem manje i u 57. minuti rezultat je visokih "plus 5" za "rudare" (19:24).

U posljednje tri minute serijom pogrešaka Labinjana "Umag" je stigao na dva gola zaostatka (22:24), ali onda Kereš i Isanović postižu pogotke te "rudari" mirno susret privode kraju za zasluženu pobjedu.

Zaostala utakmica 1. kola Prve lige. Dvorana SŠ Mate Blažina. Gledatelja: 600. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka).

UMAG: Gračić, Osmančević 1, Šestan 2 (2), Ćosić 4, Ipša, Ibrahimbegović 4, Radulović, Maros, Božić 4, Buvinić 2 (1), Milinković, Kolec, Stapar 4, Gorenac, Kovačević 3 (2), Jerec.

MLADI RUDAR: Demetlika, Kadojić - Balaško, Erstić 8 (1), Bartolić, Kereš 3, Stubičar, Višković 1 (1), Bronić, Prskalo 5, Griparić 1, Slipčević, Peruško, Mayer 2, Jajčević, Isanović 4, Banović 2.Sedmerci: Umag 9 (5), Mladi rudar 4 (2). Isključenja: Umag 10, Mladi rudar 12 minuta. Crveni karton: Griparić (60''- treće isključenje). (R. FONOVIĆ;D. MEMEDOVIĆ, glasistre.hr)

 

Na LabinSportu mogao se pratiti prijenos uživo 

rukomet ru mladi rudar prva liga rk umag