Policija traži napadače na Riječane i Labinjane

Policija traži napadače na Riječane i Labinjane

23.9.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U nedjelju poslijepodne, prije i nakon prvoligaške utakmice između NK ''''Istra 1961'''' i NK "Rijeka'''', policija je u Puli zabilježila dva slučaja napada i ozljeđivanja navijača.

Prvi napad dogodio se uoči utakmice, oko 18.30 sati, na raskrižju Rakovčeve i Zagrebačke ulice u Puli gdje je skupina muških osoba bacila staklene boce i baklju na kombi riječkih registracijskih oznaka. U vozilu se nalazilo nekoliko gostujućih navijača, a dvojica od njih, jedan maloljetnik i 35-godišnjak iz Rijeke, su pritom lakše ozlijeđeni, dok je na vozilu razbijeno jedno staklo.

Drugi napad dogodio se nakon nogometne utakmice na raskrižju Nazorove ulice i Ulice Marsovog polja. Ondje je dvadesetak domaćih navijača fizički napalo trojicu mladića s područja Labina, pri čemu su dvojica od njih, 26-godišnjak i 24-godišnjak, zadobili posjekotine i natučenja.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za napadačima.

Istarska policija izvijestila je da je nedjeljnu utakmicu na stadionu Aldo Drosina pratilo oko pet tisuća posjetitelja, od čega oko 850 pripadnika gostujućih i oko 250 pripadnika domaćih navijača. Četiri osobe su preventivno zadržane zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju. (M. Ko.)

napad crna kronika aldo drosina nogometna utakmica