Policija traga za autorom grafita s nacističkom ikonografijom u Krapnu

Policija traga za autorom grafita s nacističkom ikonografijom u Krapnu

14.4.2020. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nepoznata osoba ili više njih iscrtala je, na potezu Raša-Krapan, grafite s nacističkom ikonografijom i porukama koje raspiruju nacionalističku mržnju. Nakon dojave građana, policija je o tome jučer poslijepodne obavijestila Općinu. 

„Grafite smo uklonili u najkraćem mogućem roku. Takve je gnusne poruke, s ljudske strane, teško i pročitati. Sve smo fotografirali, ali fotografije nećemo objaviti. Gradimo tolerantnu sredinu, ponosimo se rudnikom u kojem su svi ljudi bili jednaki, a onda se pojavi nekakav pojedinac koji bi ovakvim ispadom na sve to trebao baciti sjenu. To je nedopustivo!“, kazala je načelnica Općine Raša Glorija Paliska.

Policija je, napominje, odmah reagirala, pokreće istražne radnje. 

„Nadamo se da će se počinitelj brzo pronaći, da će se ovakve sramotne pojave suzbiti u korijenu. Ne treba nam izmišljeni neprijatelj. U ovim vremenima imamo onog stvarnog, virus, s kojim se suočavamo, i nastojimo ga zajednički nadvladati kako bismo što prije nastavili živjeti normalno i graditi civiliziranu sredinu na ponos svakog građanina“, zaključila je načelnica Paliska.

raša općina raša govor mržnjempolicija kazneno djelo