Polaznici labinskog dječjeg vrtića prikupili 31.173 plastičnih vrećica

Polaznici labinskog dječjeg vrtića prikupili 31.173 plastičnih vrećica

5.6.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša u Centralnom vrtiću Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ jutros je organizirana prigodna svečanost na kojoj je  proglašena najuspješnija odgojna skupina u akciji sakupljanja plastičnih vrećica.

Mališani centralnog vrtića, kao i oni iz područnih vrtića u Rapcu, Vinežu i Starom gradu tijekom travnja i svibnja sakupljali su plastične vrećice, a ukupno su sakupili 31.173 vrećica, tri puta više nego prošle godine. Najviše vrećica, 10.032 prikupili su uz pomoć djece iz jaslica, male Žabice. One su tako osvojile jednodnevni izlet, kojeg im daruje Grad Labin – Labin Zdravi grad. Prigodne poklone dobili su i od Komunalnog poduzeća „1. Maj“, koji s projektom Labin – Zdravi grad i provodi ovu akciju. Poklone su djeci uručile koordinatorica projekta Labin – Zdravi grad i zamajenica gradonačelnika Eni Modrušan te Lori Luketa Dagostin, rukovoditeljica Centra za javne i zelene površine u „1. Maju“. A o akciji prikupljanja vrećica ravnateljica vrtića Irene Smoković kaže: (ton – Irene Smoković).

Sunčica Goričanec zna zašto sakupljati plastične vrećice

O tome zašto treba sakupljati plastične vrećice i kako odvajati otpad sve zna 5,5 godišnja Sunčica Goričanec.  S njom smo kratko popričali na jutrošnjoj svečanosti u vrtiću: (ton – Sunčica Goričanec).

dječji vrtić sunčica goričanec plastične vrećice