Pogledajte video spot talentirane Dine Rizvić za singl `Bez poraza`

Pogledajte video spot talentirane Dine Rizvić za singl `Bez poraza`

5.11.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dina Rizvić je sedamnaestogodišnja kantautorica i instrumentalistica iz Labina. Prvi doticaj s glazbom imala je već sa šest godina.Pohađa srednju glazbenu školu, dva smjera (klavir i udaraljke) i tečaj/školu “Vocal Studio Maraton” koju vodi poznati riječki glazbenik Olja Dešić u Rijeci – smjer pjevanje. Sudjelovala je na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima na kojima postiže vrlo dobre rezultate te na raznim koncertima klasične glazbe.

Na ljeto 2009. godine pohađala je ljetnu jazz školu u Grožnjanu “Jazz is back!” gdje je upoznala i imala čast učiti i svirati s mnogim profesionalnim glazbenicima koji su predavali (Emil Spanyi, Howard Curtis, Ines Reiger, Ante Gelo, Ewald Oberleitner, Lasse Lindgren) i voditelj Boško Petrović s kojim je nastupala na raznim koncertima u Grožnjanu, Rovinju, Kranju (SLO) i Zagrebu, a nedavno je završen zajednički album izabranih polaznika iz ljetne škole pod vodstvom Boška Petrovića u izdanju Croatia Recordsa. Dina i Nika Turković (pobjednica Dječje eurovizije) su u studenom 2009. godine na "Imagine" festival u Sax-u osvojile nagradu za najbolje mlade jazz nade te samostalni autorski koncert u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.  Nedavno je gostovala tri puta na HRT-u u emisiji "Dobro jutro Hrvatska", u glazbenom djelu dirigenta i skladatelja g. Zdravka Šljivca gdje je ušla među prva 4 finalista mladih talenata u Hrvatskoj. 2010. godine nominirana je, od strane struke, za prestižnu nagradu Status kao mlada jazz nada. Prvu pjesmu napisala je s 10 godina ("My dream"). Napisala je još mnogo pjesma, a jedna od njih je bila za labinski dječji zbor "Minicantanti" koja se naziva "Pružite ruke" u humanitarne svrhe s kojom su nastupili u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. U siječnju 2010.god. gostovala je u emisiji "Vrijeme je za jazz" gdje je izvela 3 covera i jednu autorsku pjesmu na klaviru i gitari. Trenutno priprema album koji će se sastojati od autorskih pjesama za koje je sama pisala glazbu I tekst, a Olja Dešić je aranžer i producent.

U Studiju Maraton snimljen je prvi singl pod nazivom "Bez poraza", a snimljen je i video spot za istomenu pjesmu sniman na predivnim lokacija njenog rodnog grada Labina. Izdavač je CroatiaRecordsMaraton.


Dina Rizvić podjednako se dobro snalazi u svim stilovima glazbe, a njen autorski rad otkriva ogroman talent i muzičku zrelost, koji dalje želi klesati na nezavisnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music osnovana 1945. godine u Bostonu američkoj saveznoj državi Massachusetts i time steći kreditiranu četverogodišnju glazbenu diplomu.
Želimo joj puno sreće.

 


 

 

 

 

 

dina rizvić glazba talent video spot singl bez predaha