Pogledajte spot za pjesmu ''Dvo po dvo'' sniman na Labinštini

Pogledajte spot za pjesmu ''Dvo po dvo'' sniman na Labinštini

29.10.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Poznati istarski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar predstavlja svoj novi singl i spot zanimljivog naslova “Dvo po dvo”. Autorska pjesma za koju potpisuje i aranžman uz Maura Giorgija, zanimljiv je spoj istarskog dijalekta i latino ritmova.


“Pjesma je nastala na inspiraciji moga noneta Tonija iz Nedešćine koji je živio u vremenu kada je uzrečica dvo po dvo značila dva puta po dvije čaše vina, što je bio početak za druženje i pjevanje u lokalnoj oštariji. U tekstu se nalaze naslovi brojnih pjesama koje su se pjevale i još uvijek pjevaju u Istri, a većinu njih s velikim je uspjehom popularizirala legendarna pjevačica Lidija Percan. U žanrovskom smislu mogli bi je svrstati u world music s podnaslovom IstraCubano. Ekipu koja je sudjelovala u izvedbi ove pjesme nazvao sam Santa Domenica Labin Club po podneblju koje je glavna inspiracija same pjesme”objasnio je Krajcar.


Odličan spot snimljen je uz potporu općine Sveta Nedeja, grada Labina i Istarske žiupanije, a režirala ga je poznata redateljica videospotova Katja Restović.


“Kada mi je Bruno poslao pjesmu odmah mi se svidjela. Osjetila sam onaj inspirativni  ” klik” koji mi je potreban za vizualizaciju.  Već dugo biram pjesme koje želim raditi i ” Dvo po dvo” je upravo  jedna od njih. Željela sam napraviti simbiozu latino i istarskog ugođaja što se odlično spojilo uz vizure Labina, briškulu, vino  i ples. Iako je snimanje  bilo zahtjevno i na setu koji je trajao dva dana sudjelovalo je oko 35 statista, plesača i glazbenika, sve je bilo ugodno, zabavno i  inspirativno. Cijela ekipa je bila opuštena i uživala je u plesu, svojim ulogama  i  druženju s Brunom  i glazbenicima. Uvijek kada radim režiju spota, radim istovremeno  i scenarij te montažu. To je jednostavno neminovan ” tris” kojim postižem  ono što želim i s čim sam na kraju zadovoljna.  Kad god  radim s Brunom  stvori se ta neka lijepa kemija,  puna naboja  i emocija. On je multitalentiran glazbenik, umjetnik i divan čovjek. A ako još imamo i Šajetu pored njega, onda je užitak dvostruki”dodala je Restović.


Odlična pjesma i zavodljivi plesni ritmovi, “Dvo po dvo”, istarski je, a možda i svjetski hit iz Krajcarove glazbene kužine.


Izvor: Croatia Records
dvo po dvo bruno krajcar šajeta fuhtar video spot