Pogledajte kako su nas godinu dana muljale, lagale i varale parlamentarne stranke (dio koji se odnosi na IDS)

Pogledajte kako su nas godinu dana muljale, lagale i varale parlamentarne stranke (dio koji se odnosi na IDS)

10.9.2009. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Prema nalazu Državne revizije, odnosno "Izvješću o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2008. godinu", koji će se tek  naći u saborskim klupama, pronašli smo puno zanimljivosti o tome što su stranke radile u prošloj godini. Index je u posjedu tog izvješća te vam otkrivamo najzanimljivije dijelove.
 
Otkrivena je tako bogata ergela automobila u stranačkoj garaži HDZ-a, a posebno je zanimljivo da su jedni podaci dani službenim vlastima, odnosno državnoj inspekciji, a sasvim drugi su prezentirani javnosti. U SDP-u se potrošilo prošle godine više od 2,5 milijuna kuna na analize, procjene stanje i istraživanja mišljenja iako se danas upravo premijerki Kosor zamjera pretjerano inzistiranje upravo na tome. 

HNS voli epitet ozbiljne stranke ozbiljnih gospodarstvenika, ali kako je utvrđeno sasvim neozbiljno vode svoje računovodstvo, a mutilo se s dnevnicima, članarinom i blagajnom. "Seljaci" su mutili sa spomenikom Stjepanu Radiću, a posebno je bilo zanimljivo vidjeti kako su se gostili na hodočašćima. U HSLS-u u najmanju ruku nemaju pojma što je računovodstvo, a otvoreno im je zamjereno da nisu transparenti u izvješćima. 

 

 

IDS je posebna stranka. Da je tome tako svjedoči i činjenica da su sasvim zaboravili godišnji program rada za 2008. godinu. Uspjeli su preplatiti oko 200 tisuća kuna jer su pogrešno evidentirali uplate predujma za usluge promidžbe putem elektronskih medija i zakup oglasnih površina.

 

Revizija zamjera IDS-ovcima da uopće ne vode evidenciju za službene automobile o potrošnji goriva i broju pređenih kilometara što je predviđeno zakonom. Zanimljivo je kako je IDS u ovom slučaju odgovorio Reviziji da imaju "veoma neažurne pojedince" kao i da će se "do nekih razlika doći i u sljedećem razdoblju".

Inače u toj stranci zaposleno je 27 IDS-ovih vojnika, a najniža plaća iznosila je 3,7 tisuća kuna, a najveća 11,1 tisuća kuna, a kako smo mogli vidjeti svatko od njih dobio je i 1000 kuna božićnice.

 

cijeli članak pročitajte ovdje

 

 

politika hrvatska istra političke stranke damir kajin ids državna revizija