Poglavarstvo Općine Raša raspravljalo o problematici otpadnih voda

Poglavarstvo Općine Raša raspravljalo o problematici otpadnih voda

6.5.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Poglavarstvo Općine Raša raspravljalo je jučer na redovnoj sjednici nacrt Plana gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji za razdoblje od 2007. do 2015 godine. Prezentaciju i uvodno izlaganje podnijela je voditeljica izrade plana Ljiljana Dravec, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije.

Dotaknuli su problem Općine Raša, posebice projekt pročišćavanja fekalnih otpadnih voda u samom naselju Raša koje sa 1 800 stanovnika još nema pročiščivać. Podnijeta je informacija da je napravljen idejni projekt za rješavanje problema te se nastavlja sa pripremnim radovima na dokumentaciji čiji je nosilac poslova trgovačko društvo «1. maj» Labin. Na toj sjednici izraženo je nezadovoljstvo što se iz fekalne stanice Labin ispušta voda u kanal koji prolazi kroz naselje Raša i time zagađuje i tako problematično područje.

 

Poglavarstvo Općine Raša je nakon rasprave pozitivno ocijenilo nacrt gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji za razdoblje od 2007. do 2015. godine

Općina Raša Poglavarstvo zasjedanje 1.maj Ljiljana Dravec zaštita okoliša fekalije zbrinjavanje otpad