Poginuli Labinjan Miletić,Puljanin Mađarević i Riječanin Nimac, Labinjan Kočevar kritično, ozlijeđeni Labinjani Natan Horvatek, Dino Paliska i Alen Karavanja

Poginuli Labinjan Miletić,Puljanin Mađarević i Riječanin Nimac, Labinjan Kočevar kritično, ozlijeđeni Labinjani Natan Horvatek, Dino Paliska i Alen Karavanja

22.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U stravičnoj prometnoj nesreći, sudaru sedam motocikala, do koje je došlo u subotu oko 19 sati u mjestu Kraj pored Mošćeničke Drage, poginuli su Puljanin Branko Mađarević (52) i Labinjan Klaudio Miletić (30) te Riječanin Marinko Nimac (50).

Saša Kočevar (27) iz Labina zadobio je po život opasne ozljede, u kritičnom je stanju i smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka, gdje liječnici čine sve što je u ljudskoj moći da mu spase život.

Preostala trojica ozlijeđenih Labinjana, 25-godišnjak i dvojica 27-godišnjaka, otpuštena su na kućnu njegu. Samo je jedan od njih zadobio težu ozljedu - prijelom ručnog zgloba.

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije još nisu bile do kraja razjašnjene. Iz PU primorsko-goranske priopćeno nam je da je u "tijeku utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja." Uzrok zasigurno najteže motociklističke nesreće u Primorsko-goranskoj županiji, a i šire, stoga zasad još ostaje nepoznanicom. O tome tko se kretao u kojem smjeru i tko se prvi sudario zasad se može samo spekulirati.

 Sudionik tragedije, koji se na svom Suzukiju vraćao sa skupinom motociklista prema Labinu, 28-godišnji Salvadore Bajramović iz Raše, još je u šoku.

- Miletić i ostali dečki krenuli su iz Labina, ja sam se priključio u Dubrovi i krenuli smo prema Opatiji. Tamo smo u Hemingwayu popili piće, a onda smo krenuli natrag za Labin. Miletić je na Kawasakiju vozio prvi, a za njim su išli Miralem Hamzić, Saša Kočevar i Dino Paliska. Nisam ih mogao sustići jer su ispred mene bila dva auta koja nisam mogao pretjecati. Vozili smo brzinom od 80 ili 90 na sat. Oni su ušli u taj zavoj i nisam vidio što se dogodilo. Kada sam izašao iz zavoja sve je bilo u plamenu. Prizor je bio stravičan. Uspio sam se zaustaviti, izvukao sam Kočevara i njegov motor te gasio plamen aparatima koje su mi dodavali ljudi što su se ondje zatekli, ispričao nam Bajramović.

 Danas smo saznali ime drugog tragično stradalog. To je Puljanin Branko Mađarević poznat široj istarskoj javnosti kao profesor tjelesne kulture u pulskim srednjim školama, no najpoznatiji je u skijaškim krugovima. Bio je jedan od šestorice demonstratora skijanja u Istri, član Izvršnog odbora istarskog Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu, a proteklih je desetak godina radio na jahti u Opatiji kao skiper.

Poginulog Riječanina Marinka Nimca, poznatijeg pod nadimkom Tarik, prisjećaju se mnogi kao basista prvog rockabilly benda u bivšoj Jugoslaviji - Red hot. (Marica KOŠTA, Šarlota BRNČIĆ)

 

Foto:

 U Opatiji neposredno pred nesreću (Hamzić (lijevo), Miletić (u sredini) Kočevar (s plavom crtom na jakni) i  Bajramović (desno)

prometna nesreca motoristi motociklisti