Poduzetnik Željko Duić najavio osnivanje nezavisne liste i utrku za gradonačelnika Labina

Poduzetnik Željko Duić najavio osnivanje nezavisne liste i utrku za gradonačelnika Labina

27.9.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Posljednjih dana, u sjeni priprema i slaganja listi "velikih" stranaka za predstojeće parlamentarne izbore čini se da se počinju slagati kockice i za lokalne izbore koji nas očekuju kroz dvije godine.

Kako je za lokalne izbore najavljeno neposredno biranje načelnika, gradonačelnika i župana svoju šansu na izborima u Istri zasigurno će potražiti i nezavine liste i kandidati. Svoju kandidaturu za labinskog gradonačelnika i osnivanje Nezavisne liste potvrdio nam je ovih dana i labinski poduzetnik Željko Duić.

- Pripreme za osnivanje Nezavisne liste su započele no, sad vam ne bih otkrivao s kojim ljudima idemo na izbore. Hoću biti gradonačelnik Labina jer već 17 godina gledam žabokrečinu u tom gradu. Smeta mi što ovaj kraj, iako je jedan od najljepših u Hrvatskoj, nije prepoznatljiv, što stagnira i nazaduje, a IDS ni normalnu cestu ne želi napraviti svih tih godina. Najveći doživljaj ovoj gradskoj vlasti su dva rotora a dodjela nagrade grada direktoru Vodovoda mi je prelila čašu. Kako nagradu može dobiti direktor poduzeća koji 20 godina stvara gubitke a uz to prima plaću od 16 tisuća kuna? - pojasnio je Duić u dahu glavne motive uključivanja u politiku.

Na pitanje kada će i službeno osnovati listu i tko će mu se pridružiti rekao je kako ćemo na vrijeme biti informirani te da ionako ima vremena do predstojećih lokalnih izbora.