Podjelom priznanja završio drugi termin ovogodišnje škole jedrenja u Rapcu

Podjelom priznanja završio drugi termin ovogodišnje škole jedrenja u Rapcu

26.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

 

U petak, 24. srpnja, završio je i drugi ovogodišnji termin Škole jedrenja za djecu. U drugom terminu Školu je pohađalo 15-ero djece koji su se, kao i u prvom terminu, uz puno zabave i igru upoznavali s brodom, učili čvorove, opremali brod, učili osnovne manevre i na kraju samostalno vozili brod klase Optimist. Zajedno sa prvim terminom ovogodišnju Školu je pohađalo ukupno 26 djece različitog uzrasta od 7 do 14 godina.

Školu jedrenja su u drugom terminu uspješno završili: Bartol Kadić, Nina Frengeš, Nino Stipanov, Lucas Hrvatin Jugovac, Daria Trudnikov, David Sandić, Dorian Čekada, Carlos Toffetti, Giulia Verri, Vito Rocco, Marta Glavičić, Maja Šišinački, Jan Petar Šišinački, Corina Glavičić i Luka Frengeš.

Na podjeli priznanja mali jedriličari i njihovi roditelji imali su prilike upoznati se sa radom Kluba, novo uređenim prostorijama te informirati se o nastavku jedrenja u razgovoru sa vodstvom Kluba i roditeljima standardnih natjecatelja.

Nakon što su savladali osnove, najmlađi jedriličari imaju priliku susresti se sa prvim natjecanjima na moru. Ovogodišnje Prvenstvo Kluba započinje uskoro i trajati će do 16. kolovoza. Prvenstvo je zamišljeno kao trening regata za sve one koji su ovo ljeto završili Školu jedrenja i standardne natjecatelje JK Kvarner. Ono pruža idelanu priliku za prvi korak u regatno jedrenje za one sa manje iskustva ali ujedno je i važna regata onim iskusnijima koji su uvijek željni dokazivanja i potvrđivanja forme prije početka nove natjecateljske sezone.

 

 JK Kvarner, Rabac

rbac jk kvarner jedrenje škola jedrenja