Pod kojim se uvjetima koristi nužni smještaj u Samačkom hotelu na Katurama

Pod kojim se uvjetima koristi nužni smještaj u Samačkom hotelu na Katurama

27.12.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem 90-tih godina nekadašnji „samački hotel“  Istarskih ugljenokopa Raša,  kao zapušten objekt prenesen je u vlasništvo Grada Labina.

 

Ukupna vrijednost adaptacije i rekonstrukcije zgrade iznosila je oko 2,1 milijun kuna. Financijsku potporu dali su Ministarstvo gospodarstva u iznosu od 500 tisuća kuna, Istarska županija u iznosu od 783.511,71 kunu, a preostali dio investicije pokrio je Grad Labin. Drugi i treći kat zgrade namijenjeni  je za tkz. nužni smještaj.

 

Pod nužnim smještajem  podrazumijeva se jedna ili više prostorija koje ispunjavaju minimalne higijenske uvjete za zadovoljavanje životnih potreba korisnika uz mogućnost korištenja vode i sanitarnog čvora.

 

Postupak za davanje nužnog smještaja na korištenje provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti, po preporuci Centra za socijalnu skrb a  temeljem gradske Odluke o davanju nužnih smještaja na korištenje. Ugovor o korištenju nužnog smještaja sklapa se na rok od godinu dana.

 

Trenutno je u prostorijama „samačkog hotela“ na Katurama 30 nositelja prava na nužni smještaj, odnosno  49 osoba uključujući članove obitelji .

 

Gradske službe zajedno sa djelatnicima Policijske postaje Labin redovito vrše namjensku kontrolu korištenja prostora. Tijekom 2010. godine izvršene su dvije kontrole, u mjesecu travnju te mjesecu listopadu. U slučajevima uočenih nepravilnosti po istima se postupa u skladu sa gradskom Odlukom.

 

Svoju socijalnu osjetljivost Grad Labin iskazuje i dodjeljivanjem „nužnog smještaja“ osobama i pojedincima koji u određenom trenutku svoga života nemaju mogućnost  da sami riješe svoj egzistencijalni problem a s druge strane to pravo ne ostvaruju sukladno važećoj Lista za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Labina.

Odluka o davanju nužnih smještaja na korištenje.pdf77.96 KB

 

samački dom uvjeti smještaja smještaj nužni smještaj