POČINJU PRIPREME ZA SP | Luka Stepančić: Imamo priliku pokazati jednu novu Hrvatsku

POČINJU PRIPREME ZA SP | Luka Stepančić: Imamo priliku pokazati jednu novu Hrvatsku

2.1.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Sutra u Poreču kreće serija pripremnih rukometnih utakmica između Hrvatske, Italije i Crne Gore. U tri dana rukometna javnost Istre uživati će u majstorijama reprezentativaca iz tih država, a naš će poluotok imati jednog predstavnika.

Tim povodom zamolili smo Labinjana Luku Stepančića, iz francuskog PSG-a, da prokomentira godinu iza nas: “Protekla je godina počela s EP u našoj zemlji što je podignulo očekivanja i ciljeve pa je na kraju peto mjesto ocijenjeno kao ne previše uspješno. Svjesni smo toga na kraju bili i mi igrači jer je posebna prilika igrati pred svojom publikom, obitelji i prijateljima, ali isto tako treba znati da smo jedina reprezentacija koja već 15 godina nije nikad pala ispod petog mjesta na velikim natjecanjima”, rekao je desni vanjski pa se osvrnuo na klupsku sezonu:

“Uslijedila je nakon toga dosta uspješna sezona u klubu gdje smo uzeli sve trofeje u Francuskoj, ali je moja minutaža bila za mene nezadovoljavajuća, a kada se tome pridoda da i nismo uspjeli u Ligi Prvaka otići do kraja, sigurno da je s mog aspekta moglo bolje. Ipak, promjenom trenera napokon sam dočekao svoje minute u Parizu, počeo uživati u rukometu i već  sada mogu reći da sam puno naučio od trenera Raula i da se smatram izuzetno spreman pred okupljanje reprezentacije.”

Reprezentacija se danas okuplja u Poreču: “U ovoj fazi, ove su utakmice po mjeri za nas jer nama igračima sigurno ne nedostaje jakih utakmica. S Crnom Gorom i Italijom možemo isprobati neke stvari i sigurno će biti prostora da izbornik da minutažu svima koje želi provjeriti prije prvenstva. Crnu Goru poznajemo dosta dobro iz posljednjih kvalifikacija u kojima su nas u Podgorici pobijedili nakon naše odlične predstave u Osijeku dok su nam Talijani nepoznanica, iako znam da ima puno naših igrača koji sigurno znaju kako nam se kvalitetno suprotstaviti.”

Nakon toga, Stepančić je naglasio da je najvažnije da se iz tih utakmica izađe bez ozljeda i da igrači što više izborniku otežaju odluku prije samog puta na SP. A što tamo očekivati?


Link
luka stepančić rukomet sport