Početkom veljače kroz Marceljani nova asfaltirana cesta

Početkom veljače kroz Marceljani nova asfaltirana cesta

15.12.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Labina, vijećnik Lari Zahtila (IDS) postavio je dva vijećnička pitanja koja se odnose na prometnice. U prvom pitanju zanimalo ga je da li će se sanirati cesta u naselju Marceljani gdje su unazad nekoliko mjeseci  u tijeku radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda, te je zbog toga kao i intenzivnog prometa teškim kamionima cesta devastirana. U drugom pitanju vijećnik Zahtila pitao je o mogućnosti izgradnje treće, središnje trake u Pulskoj ulici, koja bi omogućila direktan ulazak u obližnji trgovački centar a čime bi se izbjegle prometne gužve na samom kružnom toku, a koje nastaju zbog nemogućnosti ulaska u njega iz smjera Raše.

Radovi na kanalizaciju su gotovi, a trenutno su u tijeku radovi na postavljanju novih vodovodnih cijevi  pa će po završetku svih radova naseljeni Marceljani dobiti kompletno asfaltiranu novu cestu, zahvaljujući upravu labinskom Vodovodu i Istarskom vodozaštitnom sustavu, rekao je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina, ta najavio da će, ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali, početkom veljače  stići nagrada za strpljenje u obliku nove asfaltirane ceste svim žiteljima Marceljani.

Rekonstrukcija Pulske ulice ne obuhvaća izgradnju treće trake iz razloga  što tehnički propisi koji reguliraju udaljenosti od postojećih raskrižja ne može poštivati uvjeta udaljenosti od 100 do 120 metara od početka treće trake, rekla je Anamarija Lukšić, pročelnica Upravnog odijela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Gradu Labinu.

Iz tog razloga rekonstrukcija ove prometnice predviđena je unutar gabarita ceste s postojeće dvije kolničke trake.  Kako je postojeći kružni tok je vrlo blizu tog skretanja, vozačima ne bi trebao predstavljati problem prolaza kroz postojeći kružni tok.

marceljani asfalt nerazvrstana cesta lari zahtila infrastruktura