Početak završne faze obnove prometnice od Labina prema tunelu Učka: most preko Boljunčice

Početak završne faze obnove prometnice od Labina prema tunelu Učka: most preko Boljunčice

29.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U podnožju Boljuna na dionici ceste prema tunelu Učka, odnosno Lupoglava i Buzeta, nešto niže od postojećeg mosta preko Boljunčice gradi se novi most, čiji su obrisi već vidljivi. Trebao bi to biti početak završne faze obnove prometnice od Labina prema tunelu u dužini od oko četiri kilometra, gdje je kolnik vrlo oštećen, a vožnja otežana.

Premda je Valter Poropat (IDS), zastupnik u Hrvatskom saboru, od Hrvatskih cesta dobivao obećanja da će svi radovi na prilaznim prometnicama Labina iz pravca tunela, Rijeke i Pazina biti, nakon više pomaka rokova, dovršeni do kraja ove godine, taj će se rok, najvjerojatnije poštivati samo na dionici od Kršana do Gračišća. Uz spoj s tunelom najteže je stanje na državnoj cesti od Brseča do Vozilića, gdje se početak radova najavljivao i prije izgradnje cjevovoda Plomin - Brestova po toj prometnici, dovršenog prije tri godine.

I dok su poznati svi termini oko gradnje druge trake Istarskog ipsilona od Buja do Pule, o spoju Labinšćine s tom prometnom okosnicom Istre ne samo da nitko od istarskih i hrvatskih političara ne govori, već nema spremnosti ni za normalno održavanje postojećih prometnih pravaca prema istočnoj obali istarskog poluotoka.

M.M.

Boljunčica obnova Labin cjevovod istok prometnica Tunel Učka Poropat Istra povezanost infrastruktura Brseč Vozilići