Početak priprema MNK Potpićan 98 za narednu sezonu: malonogometni prvak Hrvatske očekuje natjecanje u ligi europskih prvaka

Početak priprema MNK Potpićan 98 za narednu sezonu: malonogometni prvak Hrvatske očekuje natjecanje u ligi europskih prvaka

18.8.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Sport

MNK Potpićan, aktualni malonogometni prvak Hrvatske započeo je jučer u srednjoškolskoj sportskoj dvorani "Mate Blažine" u Labinu, pripreme za predstojeću natjecateljsku sezonu. Treneru Zoranu Perušku na prvom su se okupljanju odazvali svi igrači (vratari Funčić, Didović i Zahtila, te igrači Lalić, Novoselac, Patrik i Keven Drndić, Radusin, Bojkić, Tomljanović, Kosir i Hoxha) koji su u protekloj natjecateljskoj sezoni ostvarili najveći uspjeh u povijesti, osim Marka Šimurine koji više nije član hrvatskog prvaka. Opravdano je izostao Ivica Strukan.

Hrvatskog prvaka ove godine očekuje natjecanje u malonogometnoj ligi europskih prvaka (UEFA Futsal Cupu) i prvi je dio sezone, kao i same pripreme podređene upravo tom događaju. Pripreme će se odraditi u labinskoj sportskoj dvorani u kojoj uprava kluba pokušava dogovoriti još jedan termin za trening, a već ovoga vikenda slijede i prvi ogledni susreti.

 Naime, u Mađarskom Debrecenu na programu je JOMA kup, a na kojemu uz domaćina, Mađarskog prvaka MVFC Berettyóújfalu, nastupaju još naš prvak, prvak Rumunjske CIP Deva i treće plasirana momčad poljskog nacionalnog prvenstva GKS Jachym Tychy, Ujedno, u sklopu daljnjih priprema za UEFA Kup, koji će se održati u pulskom Domu Sportova "Mate Parlov" u vremenu od 01. do 04.10., dogovorene su i dvije utakmice sa slovenskim prvakom KMN Puntar Tolmin i to 04.09 u Sloveniji te 06.09. u Labinu, a generalna provjera pred Ligu prvaka odigrati će se u Puli 11.09. kad u goste dolazi prvak Italije, Luparense.

„U novoj sezoni očekujemo ostanak u vrhu hrvatskom malog nogometa, a vjerujemo da možemo, izboriti ulazak u elitni krug natjecanja i u Ligi prvaka, a to znači da moramo osvojiti jedno od prva dva mjesta u našoj skupini kojoj smo domaćini u Puli. Uspijemo li to ušli smo među 16 ekipa u Europi. Trenutno radimo na dovođenju još jednog igrača, koji bi nam bio pojačanje u odnosu na napornu sezonu koja nas čeka. U prvnestvu Hrvatske i u Kupu vjerujemo da možemo doći i ove godine jako daleko, ali naravno, puno se toga mora poklopiti“, izjavio je Predsjednik kluba Branko Katičić.

Trener Zoran Peruško istaknuo je „Ciljevi i ambicije u ovoj natjecateljskoj sezoni smo ponovno postavili na visoke grane, ali od toga nitko ne bježi, obzirom da smo prvaci Hrvatske i na taj način želimo i kao klub i kao momčad funkcionirati. Svjesni smo činjenice da će u ovoj godini, lanjski doseg biti znatno teže ostvariti. Lani nam je ipak bilo lakše, vrebali smo svoju priliku iz prikrajka, i iskoristili je kada nam se ukazala, pa ne vidim razloga da i ove godine ne napravimo jedan solidan rezultat. Naravno, na kraju sezone biti će jasnije koliko smo u našim ciljevima i uspjeli. Ono što ja kao trener želim da zadržimo je kohezija u momčadi koja nas je držala i prošle godine, te uvažavajući individualne kvalitete svakog našeg pojedinog igrača, cilj mi je da određene stvari usavršimo, kako u fazi obrane, tako i u fazi napada. Očekujem da će ove godine do izražaja doći i pojedini igrači koji možda lani nisu imali veliku minutažu, (Bojkić, Kosir, Tomljanović, kao i vratar Didović) i siguran sam da će svaku ukazanu priliku znati iskoristiti i nametnuti se u prvi plan u čemu će im zasigurno puno pomoći i najiskusniji naši dečki. Svjestan sam činjenice da će biti i uspona i padova kao i lani no osobno bio bih zadovoljan prolaskom u elitnu fazu natjecanja u LIgi prvaka, te ulazak među 4 momčadi u Kupu i Prvenstvu Hrvatske. A kad do tamo doguramo, onda je uz podršku s tribina kakvu smo imali čitave prošle godine sve sasvim otvoreno“.

Optimističan je bio i igrač Patrik Drndić. „Smatram da je najvažnije za nas da je manje-više čitavo društvo ostalo na okupu, jer ono što nas je krasilo lani, a to je zajedništvo i sloga, i upravo to i ove godine može igrati jako veliku ulogu u našem krajnjem rezultatu. Napravili smo veliku stvar, dovevši Europsku ligu Prvaka u našu županiju, ali na tome ne mislimo stati, već kao što su rekli i predsjednik i trener, smatram da možemo napraviti još jedan korak u Europi. Na nama svima je da se dobro pripremimo za sva iskušenja koja nas čekaju ove godine. Budemo li fizički spremni za sve napore, zaobiđu li nas ozljede, budemo li razmišljali korak po korak, o svakoj slijedećoj utakmici, mislim da smo i ove godine spremni za visoke domete uz dozu sreće koja je u svemu pa tako i u sportu potrebna da te prati onda kada ti je najpotrebnije“.

 

Foto: LabinSport

 

katičić mnk potpićan 98 mali nogomet pripreme keven drndić patrik drndić futsal euro futsal cup