Početak nove školske godine uz moderne kuhinje i morske specijalitete

Početak nove školske godine uz moderne kuhinje i morske specijalitete

11.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Promišljanje o mladima u Labinu je svakodnevnica, a razvijanje projekata koji poboljšavaju uvjete prilikom školovanja i odrastanja nešto su čime se gradska uprava uvelike bavi te postavlja kao cilj.

Ovih dana tako su započeli radovi na još jednom važnom projektu ovoga tipa, a koji je u potpunosti financiran sredstvima iz EU fondova. Naime, započeli su radovi na rekonstrukciji kuhinje Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ što je dio projekta rekonstrukcije i opremanja kuhinje navedene ustanove kao i opremanja kuhinja Osnovne škole „Matije Vlačića“ te Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ za što je Gradu Labinu u sklopu mjere 5.2.1. „Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama  iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020.“ FLAG-a ALBA odobreno 1.080.370,00 kuna za projekt zajedničkog naziva „MORE – HVALA“.

Nakon provedenog postupka nabave odabran je izvođač radova na rekonstrukciji kuhinje Osnovne škole Ivo Lola Ribar, tvrtka „Maling“ d.o.o. iz Labina, a opširni radovi započeli su rušilačkim radovima te uključuju daljnje građevinske radove, radove na instalacijama vode, kanalizacije i elektroinstalacijama te završne obrtničke radove. Vrijednost navedenih radova je ukupno 357.164,50 kn plus PDV, a nakon završetka  istih te opremanja kuhinje, naši će učenici s početkom nove školske godine dobiti popuno rekonstruiranu i opremljenu modernu kuhinju.

U sklopu istog projekta, Grad Labin proveo je i javnu nabave male vrijednosti za nabavu robe, odnosno opremanje kuhinja odgojno-obrazovnih ustanova Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Osnovne škole „Matije Vlačića“ i dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin. Naime, nakon završetka građevinskih radova u OŠ Ivo Lola Ribar kreće se s opremanjem kuhinja triju navedenih ustanova za što je izabrana najbolja ponuda tvrtke FUSIO d.o.o. iz Poreča vrijedna 478.000,00 kuna plus PDV. Ovim opremanjem kuhinje obrazovnih ustanova dižu se na jednu zavidnu razinu opremljenosti.

Valja spomenuti kako će se idućeg tjedna pokrenuti i postupak nabave za opremanje kuhinje Centra „Liče Faraguna“ kojem je putem istog poziva odobreno ukupno 153.275,66 kuna, a za koji je Grad Labin prijavitelju pružao tehničku i administrativnu podršku pri prijavi projekta.

„Uvijek ponavljamo kako je stvaranje boljih uvjeta za naše mlade jedan od glavnih prioriteta ove gradske uprave i na tome svakodnevno radimo. Ono najvažnije čemu prethodi ova renovacija kuhinja i što slijedi nakon završetka radova i prije početka nove školske godine jest izmjena jelovnika u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kojim udvostručujemo broj obroka od ribe i ribljih proizvoda u obrazovnim ustanovama. Jednako tako slijedi i educiranje djece, roditelja, profesora i kuhinjskog osoblja ustanova o važnosti prehrane morskim proizvodima kao i načinima pripreme. Ovo je još jedan daljnji korak ulaganja u školstvo i mlade ali i dodatan uspjeh u daljnjem razvijanju EU projekata i osiguravanju bespovratnih sredstava za važne projekte poboljšanja kvalitete života naših sugrađana.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić

školovanje rekonstrukcija oš ivo lola ribar oš matija vlačić dv pjerina verbanac kuhinje