POČELE PRIJAVE ZA 5. FESTIVAL LABINSKIH BENDOVA

POČELE PRIJAVE ZA 5. FESTIVAL LABINSKIH BENDOVA

10.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovogodišnji festival labinskih bendova popularna labinska gitarijada ulazi u svoje peto izdanje. Kroz protekle godine pokazalo se da je  ovaj mali festival bio početak procvata labinske nezavisne glazbene scene koja je samo u prošloj godini ukupno izdala čak 4 albuma, 1 EP, desetak singlova i videospotova te CD kompilaciju labinske glazbene scene Vol.1. s čak 15 autorskih glazbenika i bendova.

 

5. Festival labinskih bendova održati će se u sklopu  94. Obljetnice  dana labinske republike  6.-7. ožujka u labinskom Rock Caffe-u  gdje će u dva dana nastupiti svi bendovi u natjecateljskom dijelu te prošlogodišnji pobjednici kao gosti večeri.

 


 Kao i svake godine FLB je izlučno natjecanje u kojem stručni žiri bira pobjednika koji pak uz brojne nagrade dobiva pravo predstavljanja Labina na nekoliko glazbenih događaja i festivala. Drugoplasirani bend nastupiti će u Puli na Istarskoj gitarijadi 2015.

 

Ovogodišnje nagrade za pobjednika su :

1.     Nastup na polufinalu Hrvatskog Glazbenog Festivala (Zagreb)

2.     Pokrivanje troškova puta i boravka na polufinalnoj večeri HGF-a

3.     Nastup na velikoj istarskoj gitarijadi u ulozi gosta (Pula)

4.     Nastup na Parkfestu (Novigrad)

5.     Snimanje singla u labinskom studiju Temple (producent Mauro Širol)

6.     Promocija na lokalnim TV i radio postajama (TV Istra, Radio Labin, Radio Pula, Radio Maestral)

7.     Pomoć u promociji benda

 

 

Prijave traju od 14. do 28. Veljače, a za sudjelovanje se mogu prijaviti autorski bendovi raznih glazbenih pravaca, ali s područja labinštine. Svaki od bendova svira po 30 minuta vlastitog autorskog materijala.
Kao i uvijek organizatori naglašavaju da ovaj festival nije samo svirka već potiče i promovira druženje, komunikaciju i solidarnost  između predstavnika scene i publike.

 

Pokrovitelj ovog festivala je Grad Labin koji već nekoliko godina prepoznaje potrebu i važnost ovog i sličnih glazbenih projekata

 

Bendovi se mogu prijaviti na:
 e-mail - kicostojicmail.com
Mob. -   098 86 48 234

 

PR

 

 

festival labinski bendovi festival labinskih bendova muzika glazba rock rock caffe labin