Počasni konzul Hrvatske u Poljskoj Andrzej Żylak razgovarao s labinskim gradonačelnikom o projektu `Podzemni grad`

Počasni konzul  Hrvatske u Poljskoj Andrzej Żylak razgovarao s labinskim gradonačelnikom o projektu `Podzemni grad`

18.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i dugogodišnji predsjednik Gospodarske komore u Rybniku, general rudarstva Andrzej Żylak boravio je proteklog tjedna u Istarskoj županiji. U sklopu boravka Żylak je u pratnji predsjednice HGK ŽK Pula Jasne Jaklin Majetić održao niz sastanaka s istarskim gospodarskim subjektima, a čije su djelatnosti interesantne za proširenje gospodarske suradnje između Istarske županije i Poljske.

Uz poslovne susrete s predstavnicima turističkih subjekata, u čijim su smještajnim objektima gosti iz Poljske zastupljeni dugi niz godina, Żylak je s gradonačelnikom Grada Labina Tuliom Demetlikom razgovarao o projektu „Podzemni grad".

Direktor Kamena d.d. Karmen Krebel i njegovi suradnici Ivan Cotman i Marčelo Starčić bili su domaćini počasnom konzulu Żylaku i rektoru Politehnike Šleske prof.dr. Andrzeju Karbownikovu u obilasku kamenoloma „Kanfanar". U kamenolomu se primjenom najsuvremenije tehnologije eksploatacije dobiva izuzetno kvalitetan proizvod - vapnenac srednje tvrdoće „Istarski žuti" uz istovremenu vrlo visoku razinu zaštite okoliša.

 

Kako Kamen d.d. planira u kamenolomu oformiti muzej eksploatacije i tradicije kamena u Istri, Żylak je ponudio stručnu pomoć i lobiranje u realizaciji istoga i korištenju EU fondova, a u suradnji s Rudarskim fakultetom i direkcijom rudnika Šleske.

 

HGK Pula

 

 

podzemni grad demetlika eu fondovi hgk