Po prvi put, dodatni 24 – satni tim Hitne pomoći za građane Labinšćine

Po prvi put, dodatni 24 – satni tim Hitne pomoći za građane Labinšćine

5.6.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Po prvi puta građani Grada Labina i Labinšćine, kao i naši gosti  imaju zajamčenu dodatnu sigurnost kroz još jedan, dodatni tim T2 hitne pomoći a koji je sa radom započeo 1. lipnja. Ova dodatna usluga osigurana je za razdoblje o od 1. lipnja do 30. rujna i to ujedno znači  da je zajamčeno da nitko neće doći na zatvorena vrata u labinskoj Hitnoj pomoći.

 Nažalost, država ne prepoznaje potrebu građana Labinšćine za dodatnim timom T1 koji  bi osiguravao tima s liječnikom 24 sata na dan, a koji bi se plaćao putem HZZO-a, pa u financiranju dodatne usluge uz Grad  Labin, solidarno sudjeluje općine Raša, Kršan, Pićan i Sveta Nedjelja  razmjeno broju stanovnika.

 Dodatni tim T2 tijekom tri ljetna mjeseca znači da uz postojeći  tim T1 kojeg čine doktor, medicinska sestra/tehničar i vozač ,  tokom dnevne smjene od 07-19 imamo  dodatnog vozača i medicinsku sestru ili tehničara (T2) kao što to tijekom čitave godine  imamo u noćnoj smjeni, a ponovno zahvaljujući Gradu Labinu i općina Labinšćine.  

 „Kako država nema sluha  i ne pronalazi načina da građanima Grada Labina i Labinšćine pruži primjerenu razinu usluge, koja je ekvivalent sigurnosti  svakog čovjeka, prioritet nam je da vlastitim sredstvima osiguramo dostojnu razinu usluge svojim građanima.  To sam obećao još u mjesecu siječnju, kada nismo ni slutili da dolazi globalna pandemija COVID 19. Unatoč  poteškoćama u ostvarivanju proračuna i neizvjesnoj turističkoj sezoni, obećano našim građanima mora biti i ostvareno. Zdravlje sugrađana i osjećaj sigurnosti  nam  je i sada i ubuduće iznad bilo čega., poručuje gradonačelnik valter Glavičić:

 Uz ovu dodatnu uslugu, koju ćemo osjetiti po prvi puta ovog ljeta,  Grad sufinancira sa 140 tisuća kuna,   uslugu redovne hitne medicinske pomoć iznad standarda na svom području s iznosom od 163.850,00 kn godišnje, kao i rad 12-satnog tima T2 hitne pomoći kroz cijelu godinu, s iznosom od 247.585,75, što ukupno čini  više od 550 tisuća kuna.

t2 tim hitna pomoć labin hitna pomoć nadstandard