Po novom Zakonu hoteljeri će biti koncesionari zračne luka Pula?

Po novom Zakonu hoteljeri će biti koncesionari zračne luka Pula?

29.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Po hitnom postupku u saborskoj su proceduri izmjene i dopune Zakona o zračnim lukama. Uvodi se mogućnost davanja koncesija za gradnje i upravljanje zračnom lukom, a maksimalno trajanje koncesije je limitirano na 40 godina. Po zakonskom prijedlogu koncesijom se može steći pravo gradnje i upravljanja određenim dijelom zračne luke ili pak pravo upravljanja njome.

Utvrđuje se i da je interes Republike Hrvatske gradnja zračnih luka te izvlaštenje nekretnina za gradnju. Zakonske izmjene govore i o koncesiji s obilježjima javno-privatnog partnerstva. Odluku o koncesiji donosi Vlada, koncesijska naknada je prihod državnog proračuna, a dijeli se sa suvlasnicima zračne luke - županijama i jedinicama lokalne samouprave. U ove se zakonske promjene ide i zbog izgradnje novog putničkog terminala i stajanke u Zračnoj luci Zagreb.

Uz državu, koja ima 51 posto udjela, suvlasnici pulske zračne luke su Istarska županija i Poreč s po 15 posto, Pula ima osam posto, Labin tri, Rovinj dva te Pazin i Buje po jedan posto udjela. Temeljni kapital je 81,4 milijuna kuna.

- Koncesija je dodatna mogućnost, koja može jako dobro doći, komentirao je Valerio Drandić, predsjednik NO-a Zračne luke Pula, promjene u zakonu. Vjeruje da je Vlada uvela tu mogućnost jer je svjesna da će jako teško sada, ali i u budućnosti iz državnog proračuna, pa čak i iz kredita, moći osigurati značajna sredstva za ulaganja u zračne luke. Smatra da je rano govoriti o tome hoće li se u Puli time okoristiti, ali je koncesiju nazvao "prilikom".

Veli da u pulskoj zračnoj luci imaju vrlo ambiciozne planove, vrijedne milijune eura, koji su uglavnom dovedeni do razine idejnih rješenja. Ministarstvo prometa teško može izdvojiti taj novac, a ostali suvlasnici još i manje, veli Drandić. Ti su projekti pretkandidirani za strukturne fondove Europske unije, koji su namijenjeni članicama pa se vjerojatno prije 2014. neće moći koristiti.

- Dobro je što su ti naši projekti ušli u nacionalne prioritete, kaže Drandić. Po njemu bi oni također mogli biti i predmet eventualnog koncesijskog modela.

U Planu razvoja Zračne luke Pula od 2011. do 2015. prioritet je prilagodba postojećih putničkih objekata europskoj regulativi, što uključuje prilagodbu schengenskom i neschengenskom protoku putnika. U planu su izgradnja restorana i ugostiteljskog objekta u putničkoj zgradi, koju treba proširiti, valja izgraditi multifunkcionalni hangar, stajanku za avijaciju i centar spasilačko-vatrogasne službe te rekonstruirati i instalirati svjetlosnu signalizaciju i sustav preciznog prilaženja - CAT II.

Budući da oko 95 posto prometa u pulskoj zračnoj luci čine turisti Drandić smatra logičnim da se u ulaganje jače uključe istarske turističke tvrtke, pa i u upravljanje. Također, i o njima bi se moglo razmišljati kao o mogućim koncesionarima.

- Bitno je da Istra dobije zračnu luku koja će ispunjavati sve međunarodne standarde, poručuje Drandić. (S. BENIĆ)

 

zračna luka zračna luka pula koncesija gospodarstvo