Plinio Cuccurin ispituje javno mnijenje uoči odluke o kandidaturi za župana

Plinio Cuccurin ispituje javno mnijenje uoči odluke o kandidaturi za župana

27.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Pojedine su političke stranke već počele razradu strategije i taktike za lokalne izbore koji se održavaju u svibnju 2009. godine, na kojima se prvi put neposredno biraju načelnici općina, gradonačelnici i župani. U Istri su ispitivanja javnog mnijenja postala vrlo učestala, a ispitanici prema karakteru pitanja pogađaju o kojem je naručitelju riječ.

Ovih se dana na području Istre provodi prilično opsežna anketa koja je, kako saznajemo od anketiranih, uglavnom orijentirana na uvjete života u Istarskoj županiji, projekte aktualne županijske vlasti i izbor župana. Koliko se ispitani sjećaju, od njih je zatraženo da ocijene sadašnju vlast, s posebnim naglaskom na stavove o Ivanu Jakovčiću, ali i da procijene je li vrijeme za promjene te kakav bi trebao biti novi župan, s posebnim naglaskom na stavove o Pliniju Cuccurinu. Nadalje, ispitanici su odgovarali i na detaljna pitanja o razvojnim mogućnostima Istre, područjima na kojima treba ostvariti promjene i konkretnim projektima, poput ulaganja građana u plinofikaciju Istre ili davanja prava građenja mladima za 1 kunu.

Ispitanik s kojim smo razgovarali dojma je da javno mnijenje ovog puta ispitivao Plinio Cuccurin, inicijator okupljanja nezavisnih listi, tim više što se u jednom od pitanja njegovo ime pojavljuje kao ime nezavisnog kandidata za župana, potpomognutog i oporbenim strankama. Ostali su potencijalni kandidati Jakovčić, Lino Červar i Dino Kozlevac.

Istra svibanj 2009 izbori Plinio Cuccurin politika kandidatura župan lokalni izbori Jakovčić nezavisni izbori2009