Plaže u Rapcu neće biti rezervirane samo za turiste, SVE ĆE BITI OTVORENE I DOSTUPNE GRAĐANIMA

Plaže u Rapcu neće biti rezervirane samo za turiste, SVE ĆE BITI OTVORENE I DOSTUPNE GRAĐANIMA

15.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Kao gradonačelnik ću inzistirati da se iz konačne verzije studije prihvatnih kapaciteta izbace svi dijelovi u kojima se uopće spominje mogućnost zatvaranja plaža koje su po mom mišljenu najljepše u Istri. Koncept zatvorenih plaža je nešto što nikada neću dopustiti. Svi se mogu složiti sa mnom da se ove godine dogodio povrat Labinjana na rabačke plaže koje su puno uređenije, s puno više sadržaja te s manje gužvi nego prijašnjih godina. Nakon što riješimo problem parkiranja, vjerujem da će na rabačkim plažama biti još više Labinjana, kazao je Glavičić

Grad Labin počeo je s obilježavanjem Dana grada koji se slavi u povodu donošenja prvog gradskog Statuta 1341. godine. Nakon niza kulturnih i sportskih manifestacija te pučke fešte na starogradskom trgom, središnji dio proslave bit će u petak kada će se održati svečana sjednica Gradskoga vijeća.

Tim povodom razgovarali smo s labinskim gradonačelnikom Valterom Glavičićem koji je na toj funkciji malo više od godinu dana.

- Što je učinjeno u tom razdoblju?

- Vjerujem da smo poboljšali kvalitetu života i uveli moderniji način rada u Gradu. Gradonačelnik sam od 1. lipnja prošle godine, a prva dva mjeseca prošla su u prilagođavanju i tranziciji vlasti. Potom smo počeli s izradom preustroja gradske uprave i nove sistematizacije s ciljem efikasnijeg, otvorenijeg i pristupačnijeg rada gradske uprave. Paralelno s tim radili smo na završetku nekih projekata, izgradnji Sportskog centra „Franko Mileta“, rekonstrukciji Ulice Aldo Negri, odnosno uspona prema starom gradu, kako bi gornji Labin što kvalitetnije povezali s donjim Labinom. Radovi su izvedeni kvalitetno i na vrijeme, što je izazvalo pozitivne reakcije javnosti. Počeli smo i s dogradnjom zgrade Dječjeg vrtića Gloria kako bi povećali njegove kapacitete. Početkom godine rekonstruirali smo početni dio rive u Rapcu, a uz to radili smo i na pripremi novih projekata.

- Koji su projekti izgledni?

- Veliki zaokret napravljen je u pripremi izgradnje Doma za starije, formirali smo tim za izgradnju s predstavnicima svih zainteresiranih strana, a pogotovo naših sugrađana zrele dobi. Donesena je odluka da se Dom izgradi na lokaciji Kature pored Doma zdravlja. Idući mjesec taj će projekt biti javno predstavljen. Ovih dana privedena je kraju izrada glavnog projekta rudarskog šohta u Labinu. Imamo dokumentaciju i u rujnu ćemo potpisati ugovor za projekt Minetour, za koji ćemo osigurati 2,5 milijuna kuna iz Europskog fonda. Što se tiče spomenika rudaru borcu, izvedena je novelacija projekta zajedno sa autorom arhitektom Berislavom Iskrom i vjerujem da ćemo ga početi obnavljati iduće godine. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


valter glavičić politika plaže rabac