Platforma iDemo: Tanja Pejić kandidatkinja za gradonačelnicu Labina, Ivan Mohorović za načelnika Raše

Platforma iDemo: Tanja Pejić kandidatkinja za gradonačelnicu Labina, Ivan Mohorović za načelnika Raše

12.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

"iDEMO; DRUŠTVENA KORIST ISPRED POLITIČKOG PROFITERSTVA

U godinama zajedničkih aktivnosti po pitanju aktualiziranja i rješavanja problematike vodnog sustava, što nas je i povezalo; potekla je ideja o zajedničkom političkom angažmanu. Našim djelovanjem pokazali smo da nam je društveni interes važniji od političkog, što želimo dokazati i na ostalim područjima.

Društveni interes je važniji od političkog samo onda kada svoje djelovanje usmjerite na boljitak po društvenu zajednicu a ne na očuvanje političke moći i imena liste ili stranke. Netko to čini redovno, netko prije izbora obećava. To je lako prepoznati.

Bez političkog angažmana, teško je ili vrlo sporo moguće probuditi javnost za određenu temu ili problem. To smo se uvjerili i kao društveno angažirane osobe ali i kao vijećnici. 

Shvatili smo da nam je potreban određeni iskorak kako bi se udružili i povezali na način da naša sinergija ostane prepoznata. Želimo biti za primjer drugima kao što želimo razmijeniti tuđa iskustva i mišljenja. Želimo promijeniti formalnost djelovanja Vijeća proaktivnim pristupom i angažmanom. I ono najvažnije, želimo potaknuti sinergiju djelovanja bivših općina i grada na području Labinštine, na što smo već ukazali našim dosadašnjim djelovanjem.

Pozabavit ćemo se politikom u društvenu korist

Razmišljali smo o stvaranju vlastite političke platforme, koju nismo u stanju bili sami sprovesti zbog nedostatka vremena ali i zbog nedostatka osoba koje bi se bile spremne izložiti svojim angažmanom. Još uvijek vlada strah govora kao i prijezir prema političkom djelovanju;  s druge strane se politika bavi svima nama htjeli mi to ili ne. Mi smo toga svjesni pa smo se odlučili pozabaviti njome na malo drugačiji način. Samo zajedništvo dovodi do snage i promjene, drugačije ne ide.

Kako se odaslana energija uvijek vraća u nekom obliku, dobili smo poziv od strane jedne političke stranke; Demokrati Istre. Demokrati Istre izlaze na izbore na političkoj programskoj platformi iDemo gdje je postignuta suradnja stranaka, aktivista, nezavisnih vijećnika i ljudi otvorenog uma sa istom težnjom za boljom i uspješnijom sredinom gdje žive i djeluju.

Mogli smo kalkulirati i odgađati ovakvu suradnju za neke druge prilike, ali smo dovoljno svjesni naše sinergije i svojih karaktera da smo se spremni izložiti i na tom nivou. 

Želimo naglasiti da stranku ili listu čine ljudi, imenom i prezimenom. Mi smo unazad nekoliko mjeseci vodili razgovore i pregovore sa ljudima koji su nas prepoznali kroz medije, naše djelovanje, imenom i prezimenom.

Vizija udruživanja pojedinaca koji su se istaknuli i koji su društveno aktivni bila je zajednička misao i vodilja, obostrano. Ideje, želju i snagu za reformom politike i njene uloge u lokalnim zajednicama nužno je usmjeriti na društveni interes prvenstveno.

U nadolazećim tjednima izložit ćemo kroz svoj program odrednice i glavne smjernice našeg djelovanja koje želimo sprovesti u političkom angažmanu. Od Demokrata Istre osigurana nam je autonomija djelovanja u svojim lokalnim jedinicama što je bio jedan od glavnih preduvjeta naše suradnje. To znači da na platformi Demokrata Istre djelujemo kao nezavisni kandidati.


iDEMO

Svojim dosadašnjim društvenim angažmanom pokazali smo volju i želju te dokazali da se društvo mijenja onom brzinom kojom pojedinci djeluju. Istovremeno želimo potaknuti mnoge građane koji imaju želju i volju da nam se pridruže kroz prijedloge i vlastita iskustva, razmišljanja.

Naglašavamo da je društvo bez aktivnih građana osuđeno na milost i nemilost vođenja po političkim interesnim skupinama kojima je glavni cilj održavanje vlasti i opstanka političke stranke koje vladaju desetljećima poput dinastija. Kao što se u narodu kaže ''što je previše ni s kruhom nije dobro''. Takvo stanje dovodi do stagnacije i otvara mogućnosti zlouporabe političkih ovlasti.

Mi to mijenjamo. Dokazali smo svojim primjerom kroz društveni aktivizam. Pokazali bi i na drugim područjima, koje bi jednako obrađivali kako bi dokazali i pokazali da želimo ispravno, maksimalno transparentno djelovati i svojim djelovanjem pokazati korist za lokalnu zajednicu. Dokazali smo do sada, opet ćemo; iDemo!

Ovom prilikom Tanja Pejić najavljuje kandidaturu za gradonačelnicu Grada Labina, dok Ivan Mohorović najavljuje kandidaturu za načelnika Općine Raša.

Za zamjenika gradonačelnice Grada Labina odabran je Mladen Bastijanić.

Čestitamo svim ljudima koji su se izložili za ''trku'' povodom nadolazećih lokalnih izbora. U narednim danima počet ćemo sa našim predstavljanjima, programom i kandidatima na platformi Demokrata Istre.

iDemo!"

Priopćenje potpisuju: Tanja Pejić, Ivan Mohorović, Mladen Bastijanić, Mladenka Vidas (TIMM).


lokalni izbori 2021 izbori2021 tanja pejić ivan mohorović mladenka vidas mladen bastijanić idemo demokrati istre grad labin gradonačelnica općina raša načelnik