Plamen do plafona

Plamen do plafona

30.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Izgorjeli su kauč, krevet, regal, balkonska vrata, televizor, škrinja za duboko zamrzavanje te instalacije. Tik uz balkonska vrata vatra je obuhvatila i plinsku bocu koju su vatrogasci izbacili na tratinu iza zgrade. To je jedan od niza sretnih okolnosti u ovoj nesreći, smatra Hasib Halilović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- LABIN - Požar koji je jučer oko 13.45 sati izbio u stanu obitelji Halilović na adresi Prilaz Kikova 4 uništio je, unatoč brzom dolasku vatrogasaca, namještaj, uređaje i instalacije u dnevnom boravku. Nitko nije ozlijeđen, policija utvrđuje uzrok, a materijalna šteta je procijenjena na oko 15 tisuća kuna. Vatrogasna intervencija trajala je od 13.50 do 15.30 sati.

 

 

Kada je buknula vatra, u stanu je bilo četvoro djece, otac Hasib iskrcavao je drva za ogrjev, a majka Nataša bila je kod liječnika u obližnjem Domu zdravlja.
- Krenuo sam po piće prijateljima, koji su mi pomagali iskrcavati drva, kada je dotrčalo dijete vičući: »Tata, gori!« Kad sam ušao u sobu, vidio sam plamen do plafona - gorio je kauč!, priča Hasib.
Iskopčao je struju, a supruga, koja je dojurila za njim, pokušala je kantama vode suzbiti plamen. Požar se brzo širio prostorijom, koja je služila kao spavaća soba supružnika i najmlađe kćeri pa je bila puna namještaja i uređaja te dječjih igračaka. Izgorjeli su kauč, krevet, regal, balkonska vrata, televizor, škrinja za duboko zamrzavanje te instalacije. Tik uz balkonska vrata vatra je obuhvatila i plinsku bocu koju su vatrogasci izbacili na tratinu iza zgrade. To je jedan od niza sretnih okolnosti u ovoj nesreći. Hasib najvećom srećom smatra što je požar izbio tijekom dana.
- Da je planulo noću, ugušilo bi nas na spavanju. Pogotovo zato što je vatra počela ispod kreveta na kojemu spavamo ja i supruga, kaže on.
Pretpostavlja da su uzrok požara dotrajale električne instalacije zbog kojih se zapalio kabel za škrinju.
Ostali dijelovi stana i zgrade su neoštećeni, a ni voda iz vatrogasnih crijeva nije prodrla u okolne stanove. Gradonačelnik Tulio Demetlika kazao nam je u telefonskom razgovoru da će danas s djelatnicima Labinstana snimiti stanje i potom pomoći obitelji te poduzeti potrebne mjere da se stan i zgrada zaštite od vremenskih prilika.

Zapisao i snimio Robi SELAN

 

požar kature