Pjevački zborovi osnovnih škola na obilježavanju Dana općine Raša

Pjevački zborovi osnovnih škola na obilježavanju Dana općine Raša

29.11.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na priredbi povodom Dana općine Raša koju je  pripremila OŠ Ivana Batelića,  u petak, 26. studenog, s početkom u 18.00 sati u prostorijama RKUD-a Rudar iz Raše, kao posebni gosti ,nastupile su članice pjevačkog zbora OŠ "Vitomir Širola-Pajo" iz Nedešćine, pod vodstvom Irene Kuhar, učiteljice glazbene kulture. Zbor je izveo obradu narodne pjesme "Zora rudi".

OŠ Vitomira Širola Paje, Nedešćine

 

Pjevački zbor naše OŠ Ivana Batelića iz Raše izveo je nekoliko pjevačkih točaka, od kojih su dvije pjesme sami i napisali, a na kraju su nas pjesmom počastili i gosti iz Osnovne škole Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine. Prvašići su veselim glasićima pokazali da su mnogi od njih nove pjevačke nade.

Recitacije kojima je glavna tema bila Raša, ali i svakodnevne školske brige, spremili su učenici produženog boravka, drugog i četvrtog razreda, kao i Tajana Franković iz šestog razreda i Martin Cukon iz Područne škole Koromačno koji su svoje točke izveli na čakavici.

Razgibali smo se uz aerobic točku koju su izvele učenici viših razreda, a kemijski pokus dokazao nam je da i mokra krpa gori.

Učenici trećeg, četvrtog i viših razreda, kao i likovna grupa kroz nekoliko prošli tjedana stvarali su likovne radove na temu Svete Barbare, Raše i raških znamenitosti koji su bili izloženi na zidovima RKUD-a. Prodajna izložba učenika likovne grupe zainteresirala je posjetitelje koji su, kupivši neki od ukrasa i nakita, podržali daljnji rad malih kreativaca.

Kroz cijeli program uspješno nas je vodila naša šestašica Emili Velagić.

(Autor: Mirjana Jelčić)

oš vitomir širola pajo oš ivana batelića zbor dan općine raša raša