Pjesnička večer u Koromačnu

Pjesnička večer u Koromačnu

27.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Od ljubavne poezije i one koja njeguje domoću besedu, preko socijalno naglašene pa sve do dječjih bajki i zavičajnih legendi putovalo je 50-ak posjetitelja na preksinoćnjem, trećem susretu »Pjesnička večer«, održanom u Koromačnu u povodu Dana sv. Barbare. Svoja su djela, naišavši na dobar prijem publike u Društvenom domu, približili pjesnici zastupljeni i u nedavno objavljenoj poetskoj zbirci »Labinski versi 2« - Daniel Mohorović, Morin Kudić te autori ove priredbe Sandro Gobo i Ivanka Arefijev.

Mjesto pred mikrofonom iskoristile su i učenice raške Osnovne škole Ivana Batelića - Nina Brljafa, Larisa Tahirović, Antonija Hrvatin i Erna Arifi, čija je mentorica Hasnija Karlović.


Posebno toplim pljeskom pozdravljena je njihova kolegica Rea Radin, učenica sedmog razreda, već nagrađivana na literarnom natječaju »Ca je ča« koji raspisuje Gradska knjižnica u Labinu. Njena je bajka na labinskoj cakavici »Zemlja šašarija« o zgodama Jure Žgaja, Luce, Bocunića i društva, završila, naravno, sretno »ošto su droge beštije farmale makini da ne poseku bošku poli sela«.


Susret je, približivši legende i šćorice vezane uz Koromačno te okolna mjesta, obilježio i gost večeri Božo Glavičić, koji prikuplja i molitve te narodne pjesme s Labinštine.
- Se ono ča je naše se sploti, ošto to se dela od srca i jedini beci to ne moru plotit, pojasnio je ovaj čakavac prije negoli je ispričao »Kako su Škitačani ukrali oltor Labinjanima«.


Pokrovitelj susreta bila je Općina Raša.

I. RADIĆ

 

Foto:  Rea Radin je za ''Zemlju šašariju'' dobila topli pljesak

Pjesnička večer Koromačno pjesnici poezija Morin Kudić Daniel Mohorović Sandro Gobo Ivanka Arefiijev Božo Glavičić Rea Radin OŠ Ivana Batelića