“Pjesmom zagrlimo svijet” za kraj 14. Labin Art Republike

“Pjesmom zagrlimo svijet” za kraj 14. Labin Art Republike

24.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Osam tjedana kulture i umjetnosti je za nama, ostalo je tek nekoliko događaja do zaključenja još jedne, 14. po redu Labin Art Republike. Labinskom je starogradskom jezgrom i ove godine odzvanjala pjesma, smijeh, dječja cika, otvarale su se i razgledavale brojne izložbe, uživalo se u vrhunskim nastupima domaćih i međunarodnih umjetnika.

 
Još su ove srijede otvorena vrata labinskih likovnih ateliera, od 11 do 13 sati, dok će se Noćni razgled starog grada održavati i u nekoliko prvih tjedana rujna, i dalje uobičajeno utorkom. Izložbe u labinskoj Gradskoj galeriji i crkvici Sv. Stjepana otvorene su idućih nekoliko dana, a od glazbenih su događanja preostala još dva.

 
U srijedu 24. kolovoza u 21 sat u labinskoj župnoj crkvi biti će održan posljednji koncert ciklusa “Klasično ljeto” pod nazivom “Večer sonata i jedna fantazija”, a nastupit će pijanistica Jelena Tihomirović i flautist Metod Sironić.

 
Čast da koncertnim nastupom zatvore ovogodišnju Labin Art Republiku pripala je mladim domaćim snagama – vokalnoj skupini “XL” s voditeljicom Sabrinom Stemberga Vidak. Nakon što su djevojke iz ovog zbora prošle godine vrlo ugodno iznenadile publiku na završnom koncertu, pridruživši se u posljednjih nekoliko pjesama labinskoj kantautorici Elis Lovrić, ovaj put je fokus reflektora usmjeren na njih, a Elis će im, uz još nekoliko poznatih labinskih glazbenika, biti ponosna gošća.

 
Koncert “Pjesmom zagrlimo svijet” na ljetnoj pozornici LAR-a kod “Špine” u labinskom starom gradu započinje u četvrtak 25. kolovoza u 21 sat, a ulaz je – kao i za sve slične događaje ovogodišnjeg festivala – besplatan.

 

 

PR

 

 

 

kod špine koncert lar elis lovrić labin art republika