Pijani vozači tijeznili se u policijskim postajama - u Labinu za odbijanje alkotestiranja pet tisuća kuna kazne i osam mjeseci bez vozačke

Pijani vozači tijeznili se u policijskim postajama - u Labinu za odbijanje alkotestiranja pet tisuća kuna kazne i osam mjeseci bez vozačke

25.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Policija je tijekom vikenda na području Istre do otrežnjenja u svojim policijskim postajama zadržala osam vozača.

U petak oko 00.40 sati kod benzinske crpke OMV u Poreču s 1,52 promila alkohola u krvi zaustavljen je 58-godišnjak iz Poreča. Prekršajni sud odredio mu je 3.000 kuna kazne i oduzeo mu je vozačku dozvolu na tri mjeseca.

Istog dana oko 11.30 sati 23-godišnjak nije stao na znak policije u Tršćanskoj ulici. Nakon što ga je policija uspjela zaustaviti izmjereno mu je 0,78 promila alkohola u krvi te je odveden na otrežnjenje u posebne prostorije PU istarske.

Oko 22.35 sati 53-godišnjak je u Ulici Zelenice u Labinu nakon što ga je zaustavila policija odbio alkotestiranje. Prekršajni sud odredio mu je 5.000 kuna kazne i oduzimanje vozačke dozvole na osam mjeseci.

U subotu oko 17.50 sati 56-godišnjak je 2,43 promila alkohola zaustavljen na cesti Loborika - Marčana. Policija ga je uhitila i zadržala do otrežnjenja. On će biti kažnjen u redovnoj proceduri.

U 4.40 sati u Ulici Monfiorenzo u Rovinju policija je zaustavila 21-godišnjaka koji je pak upravljao automobilom dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja. Policija ga je uhitila.

U nedjelju oko 2.30 sati 35-godišnjak je na raskrižju pulske obilaznice i Labinske ulice upravljao pod utjecajem 1,59 promila alkohola u krvi. Na istom je mjestu u 4.50 sati zaustavljen 25-godišnjak koji je pak upravljao s 1,18 promila alkohola u krvi i pod utjecajem marihuane.

Gotovo u isto vrijeme pulska policija zaustavila je 24-godišnjaka na raskrižju Ulice Valica i Labinske. On je u krvi imao 1,5 promila alkohla u krvi. (S. P.)

 

policija alkohol crna kronika prometni prekršaj kazne kontrola alkoholiziranosti