Pijan pobjegao sa mjesta nesreće pa vrijeđao policajce

Pijan pobjegao sa mjesta nesreće pa vrijeđao policajce

16.9.2022. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinska policija je jučer oko 11 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na državnoj cesti D-66 kod raskrižja za naselje Kapelica. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao kamionom Iveco, pulskih registracijskih oznaka s priključnim vozilom Schmitz, iz smjera Rijeke u smjeru Pule, kada je u oštrom zavoju na njega prednjim lijevim djelom naletjelo nepoznato vozilo, koje se nakon nesreće nastavilo kretati u smjeru Rijeke bez zaustavljanja.
 
Poduzimajući mjere traganja za vozačem koji se s vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće,  policijski službenici su nakon sat vremena u Ulici Zelenice u Labinu uočili vozilo Kia, pulskih registracijskih oznaka, sa znatnim oštećenjima na prednjem lijevom djelu vozila. Zbog sumnje da je automobil sudjelovao u prometnoj nesreći, pokušali su ga zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, na koje se vozač oglušio i ubrzao kretanje. Prilikom ubrzanja, na vozilu je ubrzo uslijed oštećenja otpao kotač te se vozač zaustavio na obližnjem parkingu.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su kako je vozilom upravljao 42-godišnji državljanin Srbije pod utjecajem alkohola od 2.72 promila. Prilikom postupanja, vozač je vrijeđao policijske službenike te je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje.
 
Radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškarac je predan nadležnom sudu te mu je izrečena novčana kazna od 13.754 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od četiri mjeseca. 


pinajanc pp labin policija