Pićanskom načelniku i dalje 5.000 kuna mjesečno

Pićanskom načelniku i dalje 5.000 kuna mjesečno

21.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

PIĆAN -Poglavarstvo Pićna je odgodilo raspravu o visini mjesečne naknade načelniku, doznajemo od pročelnika Antona Bažona. Po njegovim riječima, Vijeće ranije nije prihvatilo profesionalizaciju načelničkog mjesta pa još uvijek ostaje na snazi stara odluka o visini mjesečne naknade od pet tisuća kuna neto.

Poglavarstvo nije prihvatilo otpis potraživanja mještanima koji su se priključili na vodovod direktno preko labinskog, budući da to nije bilo u skladu s propisima. Prihvatili su, međutim, stornirati dio potraživanja onima koji su pristali naknadu za priključak platiti jednokratno. Poglavarstvo je odlučilo potpisati ugovor o izradi projekta obnove tzv. Baronove palače s najpovoljnijim ponuđačem Slavkom Batelićem. Povučena je suglasnost za lokacijsku dozvolu ceste u Poduzetničkoj zoni u Potpićnu, a koja se trebala spajati na objekt asfaltne baze, za koju Općina zasad nije zainteresirana.
Općina Pićan neće svim umirovljenicima dijeliti božićne bonove, već samo korisnicima socijalnog programa ili drugim siromašnijim građanima, odlučio je Odbor za socijalnu skrb. Dobitnici pomoći za ogrjev labinskog Centra za socijalnu skrb iz Pićna, njih dvadesetak, ujedno će od Općine dobiti pakete prehrambenih artikala pojedinačno vrijedne 400 kuna.

Pićanski načelnik naknada 2007 Ivan Franković Slavko Batelić Anton Bažon poduzetnička zona Pićan Rockwool