Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Pićansko vijeće: Prosvjed nema tko organizirati

Pićansko vijeće: Prosvjed nema tko organizirati

9.12.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Politika

- Zašto nećete organizirati prosvjed protiv Rockwoola? Recite otvoreno da se bojite posljedica!, poručio je pićanskim općinarima Adriano Šumberac, jedan od petnaestorice građana koji su pratili raspravu o tvornici kamene vune na zadnjoj sjednici vijeća. Podsjetio se da su zastupnici jednoglasno odlučili da će, ukoliko nema zakonskih zapreka, Općina prirediti prosvjed.

Nakon jednoipolsatne burne rasprave, na kojoj građani nisu krili nezadovoljstvo ponašanjem vladajućih, zaključeno je da će općinska komisija za problematiku tvornice kamene vune razmotriti potrebu za prosvjedom te, zatreba li, oformiti organizacijski odbor s vijećnicima i građanima.

Diskusija je bila klasično prebacivanje loptice, primijetila je Doris Floričić, zastupnica iz Akcije mladih. Načelnik Ivan Franković i predsjednik vijeća Silvan Juran (obojica iz IDS-a) rekli su da ne žele sami preuzimati odgovornost u organizaciji prosvjeda. Potonji je predlagao da skup priredi ekološka udruga Naša zemlja, dok je Franković vruć krumpir prebacio na potpredsjednicu vijeća i općinsku koordinatoricu za ekologiju Kristinu Đurović (Nezavisna lista).

- Kad je ona već zaposlena u općini na pola radnog vremena, neka organizira prosvjed u ime predsjednika vijeća. Već sam naglašavao da po pitanju Rockwoola ne želim i neću biti jedini odgovoran. Ako je vijeće nešto odlučilo, mora preuzeti i odgovornost, gradio se načelnik.

- Odradit ću organizaciju, no načelnik je jedini ovlašten za potpisati prijavu na policiji, rekla je Đurović, na što je Franković rekao da će ono što bude trebalo parafirati on i predsjednik vijeća. (I. RADIĆ)

 

ekologija kristina đurović pićan rockwool