PIĆAN: Vijećnik zatražio ostavku načelnika Frankovića zbog sukoba interesa

 PIĆAN: Vijećnik zatražio ostavku načelnika Frankovića zbog sukoba interesa

5.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Kažnjen sam i hvala Bogu. Ja ću kaznu platiti kao i Bandić i ostali dužnosnici koji su bili u sukobu interesa, rekao je Franković odbivši dati ostavku, a u tome ga je podržao i predsjednik vijeća Silvan Juran

Vijećnici općine Pićan, na svojoj su zadnjoj sjednici, prihvatili izvješće o radu davatelja javne usluge na području svoje općine, komunalnog poduzeća "1. maj" za prošlu godinu koje je podnio direktor te tvrtke Alen Golja i tom prigodom izrazili zabrinutost novim sustavom i poskupljenjem zbrinjavanja otpada od 1. travnja.

Šume ponovno pune smeća

- Ne znam kako će građani to primiti i odnositi se prema novom sustavu i poskupljenju odvoza smeća, ali bojim se da će naše šume ponovno postati ekološka bomba, rekao je predsjednik vijeća Silvan Juran.

Golja je odgovorio kako Labinština ima najjeftinije cijene u Istri, dok će neke jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, zbog nečinjenja, morati plaćati i penale.

- Pokušali smo smanjiti sve troškove, ali više nemamo manevarskog prostora. Potrošili smo 35 milijuna kuna na saniranje deponija koje su nam u nasljeđe ostavili naši preci, rekao je Golja.

Vijećnici su u nastavku dali suglasnost za provedbu ulaganja na području općine Pićan za projekt "Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića Tupljak" u visini od 179 tisuća kuna od čega se 80 posto sufinancira iz EU-a i Programa ruralnog razvoja RH putem LAG-a Istočna Istra. Stoga su vijećnici verificirali i zapisnik s telefonske sjednice vijeća održane 19. ožujka na kojoj su o tome donijeli odluku. Prihvaćen je i godišnji izvještaj o izvršenju općinskog proračuna za prošlu godinu u kojoj su ostvareni prihodi i primici od 9,3 milijuna, dok su rashodi i izdaci iznosili 14,5 milijuna što je rezultiralo manjkom od nešto više od 5 milijuna kuna. Općina Pićan je prošlu godinu završila s manjkom prihoda od 5,1 milijun kuna a ostvareni manjak djelomično će se pokriti prenesenim viškom prethodne godine od 3,5 milijuna kuna te je ostao manjak prihoda od 1,6 milijuna kuna koji je prenijet u ovu godinu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


B. Biočićopćina pićan ivan franković politika popoziv