PIĆAN: Usvojena Strategija razvoja turizma

PIĆAN: Usvojena Strategija razvoja turizma

8.4.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Pićna usvojena je Strategija razvoja turizma Općine Pićan 2021.-2027. a koju je izradio AB Consulting iz Tinjana. Izrada ove strategije temelji se na Strategiji razvoja turizma područja turističkih zajednica središnje Istre, Motovuna i Žminja 2018. - 2025., na Master planu turizma Istarske županije 2015. - 2025. te na Strategiji razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a usklađena je i s Lokalnom razvojnom strategijom LAG "Istočna Istra".

Područje obuhvata Strategije odnosi se na jedinicu lokalne samouprave općine Pićan koja je objedinjena u TZ Središnja Istra (Grad Pazin te općine Cerovlje, Lupoglav, Karojba, Sveti Petar u Šumi, Tinjan, Gračišće, Sveti Lovreč i Pićan te općine Motovun i Žminj). Svrha strategije je istražiti potencijale dugoročno održivog, zelenog i zdravog turizma. Očekivani rezultati idu u korak s ciljevima strategije središnje Istre koja ima za cilj primjenjiva i praktična rješenja za povećanje atraktivnosti općine; održivog gospodarskog razvoja; podizanje kvalitete postojećih i razvoj novih usluga i proizvoda. Naglasak je na održivim i zelenim proizvodima i s naglaskom na pozicioniranje općine kroz komercijalizaciju nematerijalne lokalne baštine i tradicije bajoslovlja i legendi ima potencijal kreiranja novih kulturno-turističkih proizvoda i naposljetku kvalitetnog upravljanja destinacijom, navodi se u Strategiji.

Vijeće je također donijelo odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana. Zahtjev za uvrštenje zemljišta u građevinsko područje može se dostaviti na adresu Općine ili skenirano na e-mail adresu: opcina.pican@pu.t-com.hr i ivana.toncic@pican.hr najkasnije do 15. travnja.pićan strategija turizam tz središnja istra