PIĆAN, KRŠAN, I SV. NEDELJA ZAJEDNO PROTIV ROCKWOOLA?

PIĆAN, KRŠAN, I SV. NEDELJA ZAJEDNO PROTIV ROCKWOOLA?

28.1.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

 

Iako je prvi zajednički sastanak predsjednika općinskih vijeća i načelnika općina Kršan, Sveta Nedelja i Pićan održan još 20.01.2010., ne vidi se nikakav pomak, barem ne u Svetoj Nedelji. Sedma redovita sjednica općinskog vijeća Sveta Nedelja sazvana je za 08.02.2010., ali na dnevni red predsjednik općinskog vijeća Enco Mohorović nije uvrstio temu odnosno probleme oko Rockwoola.

 

Prilog poziva može se pogledati na:

 

http://www.sv-nedelja.hr/download/svneddoc_35.pdf

 

 

Oporbu koju čine vijećnici iz redova IDS-a, Nenad Radičanin, Valter Golja, Feruccio Bernaz i SDP-a Mladen Vlačić, te nezavisnog Miljenka Vidića, izgleda ne zanima teška situacija u kojoj se nalaze njihovi mještani i birači u okruženju Rockwoola. Razumljivo je da ništa ne poduzimaju jer su vjerojatno pritisnuti stranačkom stegom.

 

Zanimljivo je da na području općine djeluje eko udruga "VETVA", čiji je predsjednik Mladen Vlačić ujedno i vijećnik SDP-a u vijeću, ali se nijednom nije javno oglasio oko problematike Rockwoola.

 

Kako protumačiti pasivnost općinskog odbora za zaštitu okoliša na čelu sa vijećnikom Valterom Golja. U sastavu odbora su još vijećnici – članovi Ljiljana Mekiš i Bruno Dundara, te ostali članovi Alenka Tanjga i Branko Zulijani. Zanimljivo je da je Ljiljana Mekiš i predsjednica udruge iznajmljivača na području općine. Možda iznajmljivači misle da će Rockwool postati turistička atrakcija našega kraja, i time popunjavati njihove kapacitete.

 

Do sjednice ima još dosta vremena. Možda se kojim čudom problematika Rockwoola uspije progurati na dnevni red, ili će biti po onoj staroj "psi laju karavane prolaze". Živi bili pa vidjeli!

 

rockwool sv. nedelja srećko mohorović enco mohorović ids sdp