Pićan: Izvanredna sjednica Općinskog vijeća, policija prati razvoj situacije

Pićan: Izvanredna sjednica Općinskog vijeća, policija prati razvoj situacije

4.9.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nitko još ne može potvrditi hoće li se blokada tvornice kamene vune Rockwool ponoviti i danas u večernjim satima. Što se, pak, tiče jučerašnjeg prosvjeda, PU istarska je izvjestila da je prosvjedovalo oko 200 ljudi, da je prosvjed bio neprijavljen te da se utvrđuju okolnosti. Nije navedeno smatra li se blokada prometa na mostu prema tvornici kršenjem zakona i što će se glede toga poduzeti.

Iz Ravnateljstva MUP-a na naš su upit o nužnosti angažiranja više desetaka interventnih policajaca odgovorili da "policija procjenjuje situaciju na određenim javnim okupljanjima i temeljem toga donosi sigurnosnu prosudbu o broju policijskih službenika koje će eventualno angažirati. Ukoliko eventualno dođe do novih mirnih prosvjeda, policija će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti sukladno prosudbi složenosti", stoji u odgovoru Ravnateljstva.

Još uvijek nije poznato tko je organizator jučerašnjeg prosvjeda i blokade tvornice, a nije poznato ni kako su se policijske snage na mjestu događaja našle nekoliko sati prije samih prosvjednika.

Predsjednik Općinskog vijeća Pićna Silvan Juran telefonski je sazvao za 19 sati izvanrednu sjednicu ovog tijela, na kojoj će se raspravljati o najnovijim događajima u vezi s Rockwoolom.

 

Foto: Labin.info

pićan sjednica općinsko vijeće rockwool silvan juran policija