Pićan - javni poziv na tribinu: predstavnici relevantnih ustanova u Hrvatskoj o povećanoj količini talija u pićanskoj dolini

Pićan - javni poziv na tribinu: predstavnici relevantnih ustanova u Hrvatskoj o povećanoj količini talija u pićanskoj dolini

29.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Potaknuti rezultatima analiza koje pokazuju povećanu razinu talija na području Općine Pićan, a na inicijativu dr. Viktora Simončiča, nezavisnog stručnjaka za zaštitu okoliša, održan je sastanak s predstavnicima  svih relevantnih ustanova i institucija u Republici Hrvatskoj. Na tom je sastanku odlučeno da je neophodno s ovom tematikom detaljno upoznati stanovnike Općine Pićan, okolnih općina, udruge, medije i sve zainteresirane.

 

Uvod u raspravu dati će dr. Viktor Simončič, nezavisni stručnjak za okoliš, pro.dr.sc. Franjo Plavšić, direktor Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dr. Vladimira Vađić iz Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

 

Pored toga, prezentaciji će prisustvovati i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Istarske županije te Ureda Predsjednika Republike Hrvatske kao i tvrtke Rockwool Adriatic d.o.o.

 

Prezentacija će se održati u prostorijama „Lovačkog doma"  u Kukurinima srijedu, 30. ožujka 2011. godine s početkom u 19:00 sati.

  

  

Pozivaju se zainteresirani mještani s područja Općine Pićan i okolnih općina da prisustvuju prezentaciji.

 

Općina Pićan

 

viktor simončić općina pićan pićan rockwool talij franjo pavšić vladimir vađić