PH seniorke: Naslove državnih prvakinja osvojile boćarice Labina

PH seniorke: Naslove državnih prvakinja osvojile boćarice Labina

14.12.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Odigran je drugi ciklus državnog prvenstva za seniorke. Organizacija ovog natjecanja prvotno je dodijeljena ŽBK Komiža, no oni su u posljednji čas odustali od organizacije. Tada je, kao i mnogo puta do sada, u pomoć uskočio naš županijski Savez, te uz BK „Kastav" i BK „Čavle ŠB" preuzeo organizaciju prije spomenutog događaja. U subotu 11. prosinca održalo se prvenstvo u disciplini par klasično, dok se u nedjelju 12. prosinca održalo prvenstvo u disciplinama precizno i brzinsko izbijanje.

Sportska komisija Hrvatskog boćarskog saveza izvršila je poludirigirani ždrijeb (s nositeljicama) za disciplinu par klasično. Ukupno je nastupio 21 par s područja BS PGŽ (17 parova) i IBS-a (4 para). Grupna faza odigrana je u dvorani na Hrastenici i u dvorani "Slavko Stanić" u Kastvu. Ekipe su bile podijeljene u 8 grupa, a iz svake skupine najbolje dvije stekle su pravo nastupa u osmini završnice. Osmina završnice igrala se u dvoranama u kojima su igračice nastupile u grupnoj fazi, a nakon pauze za ručak, prvenstvo se nastavilo u dvorani u Kastvu, ždrijebom najboljih osam ekipa koje su pobijedile u osmini finala.
U polufinalnom susretu između W. Vukelić („Čavle ŠB") i L. Žagar („Marinići") protiv D. Baran („Pazin") i R. Devjak („Veruda II"), zbog ozljede igračice Devjak susret je ubrzo prekinut, pa su Vukelić i Žagar otišle korak dalje, u samo finale. Tamo su ih čekale N. Jelovica i V. Tončinić (obje „Labin") koje su u drugom susretu polufinala bile bolje od para D. Fućak i R. Petrović (obje „Čavle ŠB") rezultatom 7:2.
U finalnom dvoboju par Labina nadmoćno i brzo riješio je susret u svoju korist, pobijedivši mlade igračice rezultatom 13:0, te je titula državnih prvakinja otišla u ruke Jelovice i Tončinić.
Svakako treba spomenuti mladi par iz „Čavle ŠB" Jenisej i Miu Burić, koje su zauzele peto mjesto, a u četvrtfinalu su sa tijesnih 9:10 poražene od Divjak - Baran. Zasigurno se je više od osmog mjesta očekivalo od aktualnih viceprvakinja svijeta upravo u ovoj disciplini, Bajrić i Marelja Bošnjak, koje su svoj pohod prema obrani titule državnih prvakinja završile u četvrtfinalu gdje su uvjerljivo poražene sa 3:13 od svojih klupskih suigračica Fućak i Petrović.

U nedjelju, u jutarnjem terminu, PH započelo je disciplinom precizno izbijanje gdje se prijavilo 10 natjecateljica, te su se pucale dvije serije za prolaz među 8 najboljih. Bilo je tu odlično odpucanih serija, točnije šest rezultata bilo je od 20 punata na više - I. Nimčević („Čavle ŠB") 20, D. Vlaše („Kastav") 22, C. Bajrić („Čavle ŠB") 27 i 22 te N. Jelovica („Labin") 24 i 30 punata. Nakon dviju serija preciznog izbijanja na red je došla disciplina brzinskog izbijanja gdje se prijavilo šest natjecateljica – četiri igračice „Čavle ŠB" i dvije igračice „Labina", koje su odradile jednu seriju brzinskog izbijanja. Igračice sa najbolja četiri rezultata plasirala su se u finalnu seriju. 
Nakon ručka uslijedila je druga faza odnosno četvrtzavršnica preciznog izbijanja, a izbijalo se po plasmanu iz zbroja dviju prvih serija, po principu 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Plasman među osam najboljih iz naše županije ostvarilo je pet igračica „Čavle ŠB" (Bajrić, Nimčević, Marelja Bošnjak, Fućak i Petrović) i jedna igračica „Kastva" (Vlaše). U ovoj fazi treba spomenuti pobjedu Dore Fućak protiv reprezentativke Vojković rezultatom 11:7. U polufinalnoj seriji međusobno su se susrele N. Jelovica i I. Nimčević gdje je do posljednjeg balina bilo neizvjesno tko će dalje u finale, a Nimčević na kraju gubi rezultatom 7:12. U drugom polufinalu susrele su se C. Bajrić i D. Fućak, a Bajrić pobjeđuje svoju suigračicu iz kluba rezultatom 18:6 i tako odlazi u finale. U finalnom dvoboju Bajrić nije imala mirnoću i preciznost koju je imala u prethodnim serijama, te je rezultatom 23:10 izgubila od Jelovice koja osvaja svoj peti ovogodišnji naslov državne prvakinje.

Uslijedila je finalna serija brzinskog izbijanja u koju su se plasirale C. Bajrić i I. Nmčević (obje „Čavle ŠB") te R. Vojković i N. Jelovica (obje „Labin") koje su otrčale jednu finalnu seriju brzinskog izbijanja za konačni poredak od 1.-4. mjesta. Titulu države prvakinje osvojila je Vojković (34/38), viceprvakinja države postala je Jelovica (30/36), 3.mjesto osvojila je Bajrić (25/36) dok je 4.mjesto osvojila Nimčević (20/35).

Natjecanje su sudili nacionalni suci Sandro Abram i Dragan Vlaše, dok je Dino Blečić bio voditelj natjecanja
 KONAČNI POREDAK:

 

PAR KLASIČNO  - rezultati

1. NIVES JELOVICA / VESNA TONČINIĆ – BK „LABIN"

2. WENDY VUKELIĆ / LORNA ŽAGAR – BK „ČAVLE ŠB" / BK „MARINIĆI"

3. DORA FUĆAK / ROBERTA PETROVIĆ – BK „Čavle ŠB"

4. DIANA BARAN / ROZEANA DEVJAK – BK „PAZIN" / BK „VERUDA II" 

 

PRECIZNO IZBIJANJE - rezultati

1. NIVES JELOVICA – BK „LABIN"

2. CARROLINA BAJRIĆ – BK „ČAVLE ŠB"

3. IRA NIMČEVIĆ – BK „ČAVLE ŠB"

4. DORA FUĆAK - BK „ČAVLE ŠB"

 

BRZINSKO IZBIJANJE - rezultati

1. RIA VOJKOVIĆ - BK „LABIN"

2. NIVES JELOVICA – BK „LABIN"

3. CARROLINA BAJRIĆ – BK „ČAVLE ŠB"

4. IRA NIMČEVIĆ – BK „ČAVLE ŠB"


Boćarski savez PGŽ

bk labin nives jelovica vesna tončinić ria vojković prvakinje prvenstvo hrvatske boćanje