PH Hrvatske u judu: Petar Dundara novi prvak Hrvatske u kategoriji 46 kg, Ricardo Bolterstein brončani u svojoj kategoriji

PH Hrvatske u judu: Petar Dundara novi prvak Hrvatske u kategoriji 46 kg, Ricardo Bolterstein brončani u svojoj kategoriji

5.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Judas judo kluba Ippon iz Labin Petar Dundara novi je prvak Hrvatske u kadetskoj konkurenciji u kategoriji 46 kg. Dundara je naslov osvojio pobjedivši u finalu Petra Krištofića iz judo kluba Lika sa wazarijem (7-0 u bodovima) na prvenstvu održanom u organizaciji Zagrebačkog judo saveza. U kategoriji je nastupilo 14 natjecatelja, a Dundara je do finala pobjedio Ištuka (Samobor), Žužula (Solin) i Škomrlja (Kaštela).

Brončano odličje osvojio je njegov Klupski Kolega Ricardo Bolterstain u kategoriji do 90Kg, Bolterstein je pobjedivši Pavlicu (Lika Zagreb) ušao u polufinalnu borbu koju je izgubio od Katića (Solin). Poraz ga je odveo u popravne borbe. Bolterstein osvaja brončano odličje pobjedom nad  Ivanoma Miršićem (Pulafit) sa ipponom (10-0 u bodovima). U kategoriji je nastupilo 8 natjecatelja.

Od ostalih judaša JK IPPONA nastupili su Eric Zahtila i Erik Škabić koji su ostali bez plasmana.
 
 
Na prvenstvu hrvatske nastupalo je 195 natjecatelja iz 30 klubova a labinski judaši su osvojili 5. mjesto u ukupnom poretku muške konkurencije.
 

 
 

 
Ricardo Bolterstein 3.mjesto.
 
 

jk ippon labin jk ippon judo borilački sportovi ricardo bolterstein petar dundara