Peticija NK Rudara za pomoćno igralište

Peticija NK Rudara za pomoćno igralište

10.10.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Nogometni klub Rudar iz Labina pokrenuo je prošlog tjedna peticiju za izgradnju pomoćnog igrališta jer teren na Gradskom stadionu nije dovoljan za primjeren rad svih osam selekcija. Predsjednik državnog trećeligaša Remzo Zalihić potvrdio nam je da će od gradskih struktura tražiti da se projekt novog kampa u Vinežu (pokraj onog Iskrinog), procijenjene vrijednosti oko pet milijuna kuna, uvrsti u proračun za iduću godinu.

Izrađena je i 3D simulacija objekta, predviđeno je postavljanje umjetne trave, izgradnja svlačionice, tribine te pristupnog puta s parkingom. Potpise potpore prikupljaju igrači, roditelji članova mlađih selekcija te prijatelji kluba. Akcija je pokrenuta uoči tematske sjednice gradskog Saveza sportova o sportskoj infrastrukturi, zakazane za srijedu, 16. listopada, na koju su pozvani čelnici Županije i Grada te lokalni vijećnici.

"Djeca rade u nehumanim uvjetima, po kiši i zimi. Ne znam gdje će naše mlade kategorije, koje okupljaju 150 članova, igrati za vikend, u Snašićima, Vinežu ili Martinskom. Seniori ovog kišnog tjedna treniraju na travi kraj osnovne škole jer nam jedino igralište "pliva". Možemo se slobodno zvati i atletski klub jer, čuvajući travnjak, više vježbamo na atletskoj stazi", kaže Zalihić.

Tajnik Saveza sportova Labina Siniša Verbanac poručuje da ta organizacija podržava svaku, pa i najmanju inicijativu za poboljšanje infrastrukture. (I. RADIĆ)

nk rudar nogomet peticija