Petar Brajnović izlaže u labinskoj Gradskoj galeriji

Petar Brajnović izlaže u labinskoj Gradskoj galeriji

1.4.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska galerija Labin domaćin je samostalne izložbe Petra Brajnovića koji pripada rovinjskom krugu umjetnika a ovoga petka u Labinu izlaže po prvi puta. Labinska izložba pokazuje Petrovu žanrovsku raznovrsnost i tematsko usmjerenje od konciznih konceptualnih radova i instalacija do slika u kojima je izuzetno narativan.

Na slikama je u središtu interesa čovjek u čudnovatim kombinacijama amblema i parola. Nespojive ikonografske motive poput gas-maske i luka i strijele možemo shvatiti kao opomenu na civilizacijsku regresiju uslijed uništenja života na zemlji. Autor će izložiti dvadesetak kolaža inspiriranih trash-ikonografijom masovne produkcije i medijske kulture, isto toliko monotipija, pet instalacija te slike u tehnikama ulja na limu i platnu. Izložba ostaje otvorena do 24. travnja 2008. godine.

 

Rođen je 1972. godine u Puli. Pohađao srednju školu Primjenjene umjetnosti i dizajna u Puli. Studirao na Kraljevskoj Akademiji u Den Haagu(Nizozemska) 1992/93. godine. Likovnim radom bavi se aktivno od 1985. god. Član HDLU Istre, HDLU Zagreba te Rovinjske kolonije. Skupno izlagao na Godišnjim izložbama HDLU Istre, Likovne kolonije Rovinj, "Grisia" Rovinj, u Nizozemskoj. Sudjeluje na Zagrebačkom Salonu Mladih1995. god.
Samostalno izlagao u Rovinju. Za svoj umjetnički rad dobitnik je nagrade Grada Voorhuta u Nizozemskoj.

Gumila- Rovinjsko Selo

52210 ROVINJ

098/738 281

petar.brajnovic@inet.hr

 

Info: http://www.labin.com/web/infodet.asp?id=304 

Petar Brajnović izložba Gradska galerija umjetnik kultura