Peta godišnjica aktivnosti projekta "Boćajmo u školi"

Peta godišnjica aktivnosti projekta "Boćajmo u školi"

15.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Boćajmo u školi, projekt Istarskog boćarskog saveza koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, ove će godine proslaviti svoj prvi mali jubilej, petu godišnjicu aktivnosti.

Nova sezona kreće u srijedu, 16. svibnja 2018. godine u Labinu i Nedešćini. S početkom u 8 sati na labinskom gradskom boćalištu u svojevrsnim boćarskim igricama, odnosno bližanju i gađanju cilja malim boćama okušati će se učenice i učenici nižih razreda OŠ Matije Vlačića, dok će se od 10.30 sati isto natjecanje prirediti u Nedešćini za učenike OŠ Vitomir Širola - Pajo.

Projekt Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice kroz koje mladi, učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola, stječu prva boćarska iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem. U protekle četiri godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 847 učenica i učenika, održano je ukupno 36 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre.

I ove će godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta biti Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, i dalje prvoligaški boćar Pazina, te školovani trener boćanja, predsjednik Zbora trenera IBS-a.

Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju predviđene su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču. (IBS)


boćajmo u školi boćanje istarski boćarski savez