"Peace, War & the Promised Land" u KuC-u Lamparna

"Peace, War & the Promised Land" u KuC-u Lamparna

7.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Danas se u Klubu mladih KuC-a Lamparna organizira projekcija dokumentarnog filma »Peace, War & the Promised Land«. Film se bavi odnosom američkih masovnih medija prema izraelsko-palestinskom sukobu i savezništvu SAD-a i Izraela, ukazujući na svojevrsno filtriranje vijesti koje provode razne multinacionalne kompanije, političari te posebno odbor za odnose s javnošću izraelske vlade.

 

Projekcijom dokumentarca »Peace, war and the promised land« danas u 17 sati u KuC-u Lamparna započinje osmi po redu kulturno-zabavni festival »Učinimo nešto«. U organizaciji Kluba mladih tijekom petka i subote zainteresirani će moći pogledati filmove, razgledati izložbu i poslušati koncerte različitih glazbenih pravaca.
Film koji otvara manifestaciju bavi se odnosom američkih masovnih medija prema izraelsko-palestinskom sukobu i savezništvu SAD-a i Izraela, ukazujući na svojevrsno filtriranje vijesti. Nakon projekcije, u 19 sati, slijedi otvaranje izložbe »Arhiv nevidljivog Zagreba«. Riječ je o projektu čiji je cilj preispitati uporabu praznih i neiskorištenih gradskih prostora putem njihovog privremenog »naseljavanja« različitim kulturnim sadržajima. Na izložbi će biti prikazani arhivski materijali projekta koji se kontinuirano odvija od 2003., a arhitekt Marko Sančanin, voditelj projekta, održat će kratko izlaganje uz diskusiju s naglaskom na projekt »Podzemni grad XXI«. U 22.30 počinje koncert na kojem će nastupiti labinski bendovi Wintergrave, Grief Charisma We Stand United i Acer Potor.
Subotnji program započinje u 15 sati projekcijom dokumentarca »Supersize me« s poznatom pričom o posljedicama jednomjesečnog hranjenja u McDonaldsovim restoranima. U 18 sati slijedi film »Bojno bolje« o globalnom utjecaju triju najmoćnijih svjetskih organizacija: Svjetske banke, MMF-a i WTO-a te posljedicama njihovih odluka na živote malih ljudi. Program završava koncertom pulskih punkera Homo Homini Lupus i Hijos Del Pueblo, Riječana okupljenih pod nazivom Tost i gostiju iz Slovenije, grupe What They Fear.

Cijeli program možete iščitati u najavama. 

KUC Lamparna peace war promised Land performans izraelski sukob