PATRICIO NAČINOVIĆ KANDIDAT ZA NAČELNIKA SV. NEDELJE

PATRICIO NAČINOVIĆ KANDIDAT ZA NAČELNIKA SV. NEDELJE

27.3.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

IDS u općini Sveta Nadelja na nadolazeće lokalne izbore izaći će pripojen sa nezavisnom listom Nansi Tireli, a nakon izbora nije isključena suradnja sa SDP-om. Kandidat za načelnika Općine Sveta Nedelja je Patricio Načinović(IDS), dok je kandidat za zamjenika načelnika Valter Golja(Nezavisna lista Nansi Tireli-NLNT).

Na konferenciji je donijet zaključak kako nisu zadovoljni vladajućom garniturom. Prvenstveno ističu da je Proračun netransparentan jer je gotovo 3,5 milijuna kuna stavljeno pod stavku razno. Prostorni plan općine Sveta Nedelja doživio je 4 izmjene, a svaka izmjena košta oko 70 tisuća kuna. Iznijet je zaključak da je intencija novoga Prostornog plana pojedincima prenamijeniti poljoprivredno zemljište u građevinsko.

Nansi Tireli izdvojila je kako je imovina pojedinaca iz vladajuće garniture znatno opsežnija po isteku mandata, te je u nekih čak poljoprivredno zemljište Prostornim planom pretvoreno u građevinske parcele. Upitnom smatraju i prodaju Kamenoloma u Šumberu, naslućuju da će i tamo niknuti nekakav zagađivač. Za poduzetničku zonu ističu da je lokacija odabrana bez rasprave. Uvjereni su kako je predviđena lokacija puno pogodnija za razvoj poljoprivrednih kultura, dok za poduzetničku zonu postoji alternativna lokacija. 

lokalni izbori patricio načinović ids sveta nedjelja izbori2009 nansi tirelli valter golja nedešćina politika izbori