Parkiranje na nogostup, kazna 300,00 kuna!

Parkiranje na nogostup, kazna 300,00 kuna!

13.1.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Stanovnici Rapca, ali i oni koji ga posjećuju nailaze na povremene prometne čepove ukoliko prometuju glavnom prometnicom, Ulicom Slobode, u pravcu skretanja za Gornji Rabac ili se upute u pravcu Girandelle. Naime petstotinjak metara iza skretanja za rivu formirano je, kako kažu mještani, malo gradilište. S obije strane prometnice rekonstruiraju se obiteljske kuće.

Navode kako nikakav problem to ne bi bio s obzirom da je turistička sezona odavno završila te su radovi dozvoljeni. No ono što muči vozače jesu parkirani kamioni na nogostupu u dužini, ponekad i sto metara. Vozač koji prometuju u pravcu Girandelle, kako bi prošli tu dionicu ceste redovno moraju prelaziti na lijevi prometni trak, dok je pješacima potpuno presječen put. Da bi cijeli slučaj bio još apsurdniji, navode, kako se svega na par metara udaljenosti nalazi veliko prazno parkiralište na koje se mogu smjestiti sva sporna vozila.

Stanari navode kako je sve u redu dok se nešto ne desi. Na tragu spomenutog zatražili smo mišljenje labinske Policije. Radmila Pekas, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu kazala nam je kako je svako vozilo parkirano na nogostupu u prekršaju te podliježe članku 82. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kazna za parkiranje na nogostup iznosi 300,00 kuna. Pekas je nadalje izdvojila da će policijska patrola otići u obilazak te ukoliko je ugrožena protočnost prometa poduzet će potrebne mjere. Ujedno upozorenje i stanarima koji vozila parkiraju na nogostupu jer i oni su u prekršaju!

parkiranje parking zakon o sigurnsosti prometa na cestama rabac radmila pekas prekršaj policija