Park skulptura treba kandidirati za EU fondove

Park skulptura treba kandidirati za EU fondove

8.4.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture i njezini suradnici posjetili su u petak Park skulptura Dubrova. Njihovi domaćini bili su Zoran Rajković, predsjednik Mediteranskog kiparskog simpozija, njegov zamjenik i predsjednik Stručnog savjeta Josip Diminić i Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada. Rajković je goste informirao o nedavnoj održanoj skupštini MKS-a i o planovima za institucionalizaciju udruge, a Diminić, pokretač i voditelj simpozija u njegovoj 43-godišnjoj povijesti, s osnovnim naznakama plana njegovog daljnjeg razvoja.

- Osvjedočili smo se na licu mjestu o iznimnom bogatstvu koje ovaj park posjeduje: šezdeset i četiri skulpture najuglednijih hrvatskih i svjetskih kipara i posebno dionice Bijele ceste, sve uklopljeno u prirodno okruženje. Logično je da na ideju da ovakav projekt ne može ostati mimo kompletne kulturno turističke, ali i prirodoslovne valorizacije jer ovdje nalazimo rijetke i autohtone biljke. Sve zajedno dajem izvrsnu mogućnost za prijavu Parka skulptura za sredstava europskih fondova. Ministarstvo kulture je i dosada pratilo ovaj projekt i mi smo tu da pomognemo, kazala je Jurić Bulatović nakon razgledavanja parka.

Prvi konkretni koraci najvjerojatnije će biti stavljanje u funkciju recepcije parka i postavljenje pločica s imenima autora ispod skulptura. R. S

eu eu fondovi park park dubrova park skulptura jurić bulatović josip diminić ministarstvo kulture